Kaza, Mahalleliyi İsyan Ettirdi - Son Dakika
Yerel

Kaza, Mahalleliyi İsyan Ettirdi

Kaza, Mahalleliyi İsyan Ettirdi

Batman'da meydana gelen trafik kazasında 8 yaşındaki bir çocuğun yaşamını yitirmesi, mahalle sakinlerinin protestosuna dönüştü.

11.03.2015 07:47  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da yaşanan kaza sonrası halk protesto gösterisinde bulundu.

İlkokul öğrencisinin kaza sonucu yaşamını yitirmesi mahalle protestosuna dönüştü.

Batman Merkez Çarşı Mahallesi 726. sokakta meydana gelen trafik kazasında Mehmet Akif İlkokulu öğrencisi Aleyna Özalp, bir aracın çarpması neticesinde (8) yaşamını yitirdi.

Okul çıkışında bir aracın çarptığı Aleyna için, öğrenciler eylem düzenledi. Okul çıkışında Çarşı ve Kısmet Mahallelerinin kesiştiği Işık Taksi kavşağını trafiğe kapatan öğrenciler, uzun süre Aleyna'nın kahreden ölümünü protesto ettiler.

"BU ÖLÜMDEN HERKES SORUMLUDUR"

Velilerin ve çevre esnafının da destek verdiği eylemde, Valilik, Belediye, Milli Eğitim ve ilgili kurumlar protesto edildi.

Aynı sokakta ve okulun çevresinde her gün kazaların yaşandığını belirten mahalle sakinlerinden Yusuf Ekinci, konuyu ilgili kurumlara defalarca sözlü olarak dile getirmelerine kimsenin burası için önlem almadığını ifade etti.

Haftada 3-4 öğrenciye araba çarptığını ifade eden Songül Özdemir ise geçen yıl çocuğunu yine aynı şekilde kaybettiğini belirterek, "Bu ölümlerden Valilik, Emniyet Trafik Şubesi, Belediye, Milli Eğitim gibi kurumlar sorumludur" ifadelerini kullandı.

"TRAFİK DENETİMİ SADECE TURGUT ÖZAL BULVARINDA YAPILIYOR"

Mehmet Akif İlkokulunun çevresindeki caddelerin adeta yarış pisti haline geldiğini ve defalarca kazaların yaşandığını belirten Mahalle Muhtarı Cemal Çerçel, "Çarşı Mahallesi 726. sokak tek geçişli olmasına rağmen çift geçiş olarak kullanılıyor. Ayrıca, çevrede ne trafik polisi, ne güvenlik önlemi ne de bir uyarı var. Konuyu Milli Eğitime ve bir çok kuruma bildirdik ama sonuç alamadık. Trafik sadece Turgut Özal Bulvarında hız denetimi için çalışıyor. Buralardaki düzensizlik kimsenin umurunda değil" dedi. Kaynak: Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kaza, Mahalleliyi İsyan Ettirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement