Kaza Taş Atma Cinayeti Davası Samsun'a Taşındı - Son Dakika
Güncel

Kaza Taş Atma Cinayeti Davası Samsun'a Taşındı

Kaza Taş Atma Cinayeti Davası Samsun\'a Taşındı

Adana'da çocukların kazlara taş atması nedeniyle çıkan kavgada 3 kişinin ölmesi, 4 kişinin de yaralanmasıyla ilgili davasının dosyası, güvenlik gerekçesiyle Samsun Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

31.03.2014 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da çocukların kazlara taş atması nedeniyle çıkan kavgada 3 kişinin ölmesi, 4 kişinin de yaralanmasıyla ilgili davasının dosyası, güvenlik gerekçesiyle Samsun Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Küçükdikili Çınarlı Mahallesi'nde 26 Eylül 2013'te meydana geldi. Aynı sokakta oturan Alkan Ailesi'nin 2.5 yaşındaki çocuğu, iddiaya göre Kara ile Örgen ailelerinin evine taş attı. Atılan taşlardan kazlar ürkünce Sevcan Kara (37), Alkan Ailesi'nin evine giderek, "Çocuk eve ve kazlara taş atıyor. Rahatsız ediyor" diyerek uyardı. Zabit Alkan (23) da, "O daha çocuk. Nerede isterse oynar" dedi. Bunun üzerine kadınlar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine aileler, kendi akrabalarını da olay yerine çağırdı. Silahlı, bıçaklı ve sopalı kavgada Metin Batir (30), Kadir Örgen (22) ile Yüksel Yeter (22) öldü, 4 kişi de yaralandı. Olayın ardından gözaltına alınan Orhan (40), Turan (42), Enis (23), Mehmet (32), Sevcan K., Zabit A., Şeyhmus P. (26), Nuri Ö. (30) ve M.Ö. (15) tutuklandı. Kaçan İlhami B. (43) hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 10 şüpheli hakkında 'kasten öldürme', 'öldürmeye teşebbüs', 'suça iştirak' suçlarından 1 ile 3 kez arasında ömür boyu hapis cezası istendi. Bazı sanıklar hakkında ayrıca yaralama suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Karşılıklı 3 tabancanın kullanıldığı olay yerinde 26 boş kovan ele geçirildiği belirtilen iddianamede, ölenler ile yaralananların üzerinden mermi çekirdeği elde edilemediği için kimin hangi tabancadan çıkan kurşunla vurulduğunun da tespit edilemediği bildirildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi, taraflar arasındaki gerginliği Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin de onayıyla CMK'nın 19/2'inci maddesi gereğince dosyanın güvenlik nedeniyle Samsun Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. 'Davanın nakli' konusunda CMK'nın 19/2'inci maddesinde şöyle denildi:

"Kovuşturmanın görevli ve yetkili olan mahkemenin bulunduğu yerde yapılması kamu güvenliği için tehlikeli olursa davanın naklini Adalet Bakanı Yargıtay'dan ister." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaza Taş Atma Cinayeti Davası Samsun'a Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement