Kaza Yapanlar Yüksek Sigorta Bedelinden Böyle Kurtuluyorlar - Son Dakika
Ekonomi

Kaza Yapanlar Yüksek Sigorta Bedelinden Böyle Kurtuluyorlar

Trafik sigortasında yüksek prim artışından kaçmak için vatandaş araçlarını kaza yapmayan akrabalarının üzerine alıyor. Böylece hasarsızlıktan yararlanıp fiyatı indiriyor.

13.01.2016 08:31  Güncelleme: 08:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trafik sigorta bedellerindeki yüksek artış, vatandaşları farklı arayışlara yöneltti. Zorunlu trafik sigorta primleri kazalardan dolayı aşırı yükselen vatandaşlar, araçlarını kaza geçmişi olmayan yakınlarının ya da akrabalarının üzerine yapmaya başladı.

"FARKLI SİGORTA ŞİRKETYERİNE BAKIN"

Hazine Müsteşarlığı yetkilileri, yükselen primler nedeniyle vatandaşlardan gelen tepkileri değerlendirerek "Ücretler serbest piyasada belirleniyor. Primi yüksek bulan vatandaş, başka sigorta şirketini seçebilir. Vatandaş, kendisinden istenen prime baksın, sonra da farklı sigorta şirketlerini araştırsın" dedi.

ARAÇLAR KAZA YAPMAYAN YAKIN ÜZERİNE

Hazine yetkilileri, vatandaşların yükselen primlere de çeşitli çözümler geliştirdiğini belirterek "Kişinin kaza geçmişi varsa elbetteki primi yüksek geliyor. Bu nedenle kaza geçmişi olan kişiler, aracını kaza geçmişi olmayan bir yakınının üzerine geçiriyor. Ancak aracını kendisi kullanmaya devam ediyor. Böylece, düşük primle sigorta yaptırmış oluyor" diye konuştu. Yetkililer, Türkiye'de çok yüksek sigortasız araç sorunu olmadığını belirtirken, sigortasız araçların büyük bölümünün traktör ve motosiklet olduğunu ve yine onların da büyük bölümünün kırsalda olduğunu kaydetti.

"KASKO İLE BİRLEŞME YÜKÜ ARTIRIR"

Hazine yetkilileri, trafik sigortası ve kaskonun birleştirilmesi ve böylece sigorta maliyetlerinin düşürülmesi önemini de değerlendirerek "Böyle bir birleşme, sürücülerin sigorta yükünü daha fazla artırır. Örnek olarak diyelim ki zorunlu sigorta yükü 3 bin lira, kasko yükü bin lira ise, 4 bin lira ödemek zorunda kalacak. İki sigortanın birleşiminin yükü de yükselecek. Zorunlu sigorta karşıdaki kişinin hasarlarını, kasko ise kendindeki hasarlarını ödemek için. Yani uygulama amaçları farklı" diye konuştu. (Kaynak:Habertürk)

Kaza Yapanlar Yüksek Sigorta Bedelinden Böyle Kurtuluyorlar

Son Dakika Ekonomi Kaza Yapanlar Yüksek Sigorta Bedelinden Böyle Kurtuluyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • MÜSTAHAK : Sorun yok. Yüzde 50 böyle istedi. Bu millete az bile. Zamlar artsın vergiler çoğalsın. Bu toplum bir lokma ekmeğe muhtaç kalsın. Seçim zamanı gelince makarna yerler. İşte size yeni Türkiye.! İstikrar sürsün vatandaş sürünsün. 28 3 Yanıtla
  • gerçek türk : ne güzel oluyor bu millete yoksa ağalar sarayda nasıl yaşayacak % 50 olaydan memnun 25 1 Yanıtla
  • evlenmek istiyorum desem kaç kız çıkar: evlenmek istiyorum desem Kaç arabası olan sigortalı bayan çıkar 0 13 Yanıtla
  • esnaf: aracı aldım 25 güns onra sattım 157 tl para kestiler insafsız şirketler 3000 tl ye araba aldım şimdi sigortasız bineceğm kafam rahat 10 2 Yanıtla Sinem: Binde gor kaza yaptiginda kaza buyukse bittin sen valla 2 0
  • H.KU..: COK.KAZAYAPANLAR..FAZLA.ODESIN.KAZA.YAPMAYANIN.SUCU.NE.HAKSIZLIK. 10 2 Yanıtla
  • hassan: 100 de 200 sigorta zammından kimlerin kesesine beleşten ne girdi acep bu toprağın altı da var 11 0 Yanıtla
  • turk: insallah daha kotu oluruz, yiyecek ekmek bulamayiz. bize hersey müstahak 7 3 Yanıtla
  • Mehmet: Üç aydır sigorta yaptırmadan dolaşıyorum. Yaptırmam. 11 yıldır aracım var bir defa bile ne kasko ne trafik sigortası kullandım ama gel gör ki kasko 960 çıktı trafik sigortası 1497 tl çıktı insaf mı bu 10 0 Yanıtla samsun55: hiç bozmadığın halde trafik 1497 mi çıktı? bir yanlışlık var sanırım eğer çok lüks bir aracın yoksa..bende 5 yıldır kullanıyorum 300 lira trafik sigortası kesildi eylülde 1 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement