Kazada Ölen Avukata Çanakkale Adliyesi'nde Tören - Son Dakika
Güncel

Kazada Ölen Avukata Çanakkale Adliyesi'nde Tören

Kazada Ölen Avukata Çanakkale Adliyesi\'nde Tören

Çanakkale'de, trafik kazasında yaşamını yitiren 27 yıllık avukat 52 yaşındaki Ahmet Yavuz, adliye bahçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

05.08.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de, trafik kazasında yaşamını yitiren 27 yıllık avukat 52 yaşındaki Ahmet Yavuz, adliye bahçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Kaza, dün saat 17.00 sıralarında, Ezine- Çanakkale Karayolu'nun 5'inci kilometresinde meydana geldi. Emniyet şeridinde park halinde duran 06 LKS 39 plakalı yolcu otobüsüne arkadan çarpan 17 UP 863 plakalı otomobilin sürücüsü, evli ve iki çocuk babası Avukat Ahmet Yavuz, kaza yerinde öldü. Çanakkale Devlet Hastanesi morgundaki işlemlerin ardından cenazesi yakınlarına teslim edilen Yavuz için, bugün Çanakkale Adliyesi bahçesinde tören düzenlendi. Üzerine avukat cübbesi serilen Yavuz'un tabutu, adliye bahçesine getirildi. CHP Çanakkale Milletvekili ve Çanakkale Barosu avukatlarından Muharrem Erkek, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, çok sayıda avukat ve adliye personeli cenazeye katıldı.

BARO BAŞKANI EMNİYET KEMERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Duygusal anların yaşandığı törende konuşan Baro Başkanı Şarlan, büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Maalesef, kazanın cep telefonuyla ilgili dikkatinin dağılmasına bağlı olarak yaşandığını düşünüyorum. Hepimiz aileyiz, anne, babayız, kardeşlerimiz var. Hayat içinde yükümlülüklerimiz var. Onun için sizlerden ricam sürücü koltuğundayken sorumluluklarımızı bilelim. Buna göre yaşayalım. Ahmet ağabeyimiz eğer emniyet kemeri takılı olsaydı bugün aramızda olacaktı. Emniyet kemerinin takılı olmaması bizlerden onu kopardı. Ahmet ağabey, 27 yıllık avukat olarak Çanakkale yargı camiası içerisinde hep saygın bir kişi oldu. Meslek içerisindeki etik yaşamı, düzgün aile yaşamı ve her şeyiyle örnek bir avukattı. Maalesef böyle bir değeri kaybettik ve çok üzgünüz" dedi.

"ÇOK İYİ BİR DOST VE AİLE BABASIYDI"

Gözyaşları içinde konuşma yapan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Avukat Tülay Ömercioğlu da, "Ahmet benim 28 yıllık can dostum. Biz Baro'ya kaydımızı aynı gün ikimiz beraber yaptık. O günden bu yana da can dostum oldu. Çok iyi bir dost ve aile babasıydı. Allah yattığı yerde huzur versin, ailesine de sabır versin" diye konuştu.

Ahmet Yavuz ile uzun yıllar birlikte çalışan bazı meslektaşları da tabutu başında duygusal konuşmalar yapıp, gözyaşı döktü. Ahmet Yavuz'un eşi Safiye Yavuz ve çocukları Zeynep Sude Yavuz ile Mehmet Onur Yavuz'a törene katılanlar, başsağlığı diledi, teskin etmeye çalıştı. Dualarla sona eren törenin ardından Ahmet Yavuz, meslektaşlarının omuzlarında 100 metre ilerideki Yalı Camii'ne götürüldü. Öğlende kılınan namazın ardından Yavuz, şehir mezarlığında toprağa verildi. - Gezen

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazada Ölen Avukata Çanakkale Adliyesi'nde Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement