Kazada Ölen Eşi İçin Aldığı Tazminatla Okul Yaptıracak - Son Dakika
Güncel

Kazada Ölen Eşi İçin Aldığı Tazminatla Okul Yaptıracak

Kazada Ölen Eşi İçin Aldığı Tazminatla Okul Yaptıracak

Antalya’nın Demre ilçesinde iki yıl önce bir trafik kazasında eşini kaybeden 46 yaşındaki hayırsever, kaza nedeniyle aldığı tazminatı, eşinin ismini taşıyan bir anaokulu yapılması için bağışladı.

26.05.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre ilçesinde iki yıl önce bir trafik kazasında eşini kaybeden 46 yaşındaki hayırsever, kaza nedeniyle aldığı tazminatı, eşinin ismini taşıyan bir anaokulu yapılması için bağışladı.

Demre'de iki yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Salih Kaplan için kazanılan tazminat ücretini alan Salih Kaplan'ın eşi Semra Kaplan, annesi Nazmiye Kaplan, babası Ali Rıza Kaplan ve kardeşi Ramazan Kaplan, parayı okul yapımı için Demre Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı. Karabucak mahallesi Bozdağ mevkinde yaptırılacak olan anaokulunun üç derslikli ve yemekhaneli olacağı belirtilirken, okula kazada hayatını kaybeden Salih Kaplan'ın isminin verileceği ifade edildi. 250 metrekare inşa edilecek olan anaokulun altı ayda tamamlanacağı kaydedildi.

Demre Kaymakamlığı'nda imzalanan protokol törenine, Antalya Valisi Muammer Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hasan Erdoğan, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü, ölen Salih Kaplan'ın ailesi ile kurum ve daire amirleri katıldı.

ACISI HALA İÇİMİZDE

İki yıl önce kaybettiği eşinin acısını hala yaşadıklarını dile getiren Semra Kaplan, "Trafik kazası sonucu eşimi kaybettik. İsminin bir okulda yaşaması için, çok sevdiği çocukların yetişmesine öncülük etmek için, ben ve ailem böyle bir karar aldık. Valimiz buraya kadar gelerek şahsınızın, devletimizin sıcaklığını ve büyüklüğünü bizlere gösterdiniz. Rahmetli eşim Salih Kaplan, oğlum ve ailem adına çok teşekkür ederim" dedi.

Vali Muammer Türker de yaptığı konuşmada, "Burası tarihin çok kadim dönemlerinden beri insanlığa beşiklik yapmış bir yer. Bizim kültürümüz ve inancımızda herkes ölecek, her canlı ölümü tadacak. Ama öldükten sonra da bir iz bırakmak istiyorsa insanlar, ondan sonra yaşayanlara hayırlı bir eserler bırakması gerekiyor. Bizim inancımızda amel defterinin kapanmaması için gerekli olan adımlardan bir tanesi de insanlara faydalı bir eser bırakmak. İşte bugün de biz bir anaokulu yapımı konusunda, başlarına talihsiz bir kaza gelmiş bir ailenin, başkalarının iyiliği için, başkalarının çocuklarının okuması için attıkları bir adıma şahitlik ediyoruz. Ben öncelikle bu ailemize çok teşekkür ediyorum. Her şeyden önce, kendilerinden çok başkalarını düşündükleri için. Bu ailemizin yaşadıkları acının dinmesini, başka acılar yaşamamalarını diliyorum" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kazada Ölen Eşi İçin Aldığı Tazminatla Okul Yaptıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement