Kazada Ölen Oğlunun Anısına 112 Acil Sağlık İstasyonu Yaptırdı - Son Dakika
Güncel

Kazada Ölen Oğlunun Anısına 112 Acil Sağlık İstasyonu Yaptırdı

Datça'da hayırsever bir vatandaş, 1990 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden oğlunun anısında 112 Acil Sağlık İstasyonu yaptırdı.

27.03.2016 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Datça'da hayırsever bir vatandaş, 1990 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden oğlunun anısında 112 Acil Sağlık İstasyonu yaptırdı. Muğla Sağlık Müdürlüğü ile Fatma Ayten Öztürk arasında imzalanan protokolle, Datça ilçesi Yaka Mahallesi Palamutbükü mevkinde bulunan hazineye ait arazi üzerine, Güray Öztürk Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu inşa edildi.Yaklaşık 300 bin liraya mal olan 112 Acil Sağlık İstasyonu altı ayda tamamlanarak hizmete açıldı.İstasyonun açılışında konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti hükümetleri döneminde 2002 yılından bu yana sağlık alanında çok önemli yatırımlar yaptığını söyledi.Muğla'da başta Tıp Fakültesi Hastanesi olmak üzere ilçelerde de çok sayıda devlet hastanesi inşa edildiğini belirten Öztürk, "2002 yılından önce Datça'da dişi ağrıyan Muğla'ya gidiyordu. 2002 yılında Muğla'da 68 diyaliz ünitesi varken, şu an 220 diyaliz ünitesi var. 2002 yılında 13 olan 112 İstasyon sayısı 2016 yılında 37'ye, 13 olan ambulans sayısı 114'e çıktı." dedi.Muğla'da 2009 yılından itibaren helikopter ambulans, 2010 yılından itibaren de ambulans uçakla 112 Acil sağlık hizmeti verilmeye başlandığını kaydeden Öztürk, "Başladığı günden bugüne kadar helikopter ambulansla yaklaşık 500, uçak ambulansla yaklaşık 150 vatandaşımızın nakli gerçekleştirildi. 2002 yılında 617 olan yatak sayımızı yaklaşık 3,5 kat arttırarak 2 bin 89'a, 4 bin 642 olan personel sayımızı yaklaşık 2 kat arttırarak 8 bin 778'e çıkardık." diye konuştu.Hayırsever Fatma Ayten Öztürk ise oğlunun 1990 yılında Datça-Palamutbükü arasında trafik kazası geçirdiğini kaydetti.Kaza yerine yakın ambulansın bulunmadığını ifade eden Öztürk, "Oğluma Jandarma tarafından müdahale edildi. Olaydan 45 dakika sonra ambulansın ulaşması beklenirken oğlum hayatını kaybetti. Böylesi büyük bir acıyı başka insanlarında yaşamaması için bölgedeki acil sağlık hizmetlerine destek olmak istedim. Oğlum Güray Öztürk'ün adı bu istasyonda yaşatılacak." diye konuştu.Muğla Valisi Amir Çiçek de sağlık alanında son yıllarda büyük yatırımların yapıldığını belirterek, şunları söyledi: "Biz her zaman vatandaşımızın yanındayız. Bu nedenle uzakları yakınlaştıran bir felsefeyle hizmet yapıyoruz. Vatandaşımızın sağlığı bizim için çok önemli. Datça'da yeni bir hastane yapıldı. inşallah yakın bir zamanda hizmete açılacak. Datça'ya uzak bir mesafede bulunan Palamutbükü'ne böyle bir istasyonun kurulması bizim içinde çok önemli. Bu hizmete katma değer sağlayan gönüllü vatandaşımızın katılması bizi ayrıca mutlu etti. Bizim için en önemlisi bu hizmetin vatandaşa sunulması."Konuşmaların ardından 112 Acil Servis İstasyonunun açılışı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazada Ölen Oğlunun Anısına 112 Acil Sağlık İstasyonu Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement