Kazada Ölen Tıp Öğrencisinin Duygulandıran Hikayesi - Son Dakika
Güncel

Kazada Ölen Tıp Öğrencisinin Duygulandıran Hikayesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kazada yaşamını yitiren öğrencinin köyde yaşadığı evin dış çekimi Taziye çadırında oturanlar Baba Ramazan İşkal'ın açıklamaları METİN BOLAT - Konya'da trafik kazasında yaşamını yitiren tıp fakültesi öğrencisi Süleyman İşkal'in iki odalı evden üniversiteye uzanan azim dolu hayat mücadelesi ortaya çıktı.

17.04.2016 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kazada yaşamını yitiren öğrencinin köyde yaşadığı evin dış çekimi

Taziye çadırında oturanlar

Baba Ramazan İşkal'ın açıklamaları METİN BOLAT - Konya'da trafik kazasında yaşamını yitiren tıp fakültesi öğrencisi Süleyman İşkal'in iki odalı evden üniversiteye uzanan azim dolu hayat mücadelesi ortaya çıktı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Süleyman İşkal, (26) yüzde 40 engelli raporu bulunan babası Ramazan İşkal'in (54) sol kulağı doğuştan duymadığı, şeker rahatsızlığı bulunduğu ve ayakta uzun süre durmakta zorlandığı için küçük yaşlarda ailesinin tüm yükünü üzerine aldı.

Babası ve annesi Gülcan'ın desteğini hep yanında gören İşkal, kendisi ve 4 kardeşinin eğitimine büyük önem verdi. Yunak ilçesi Kuzören Mahallesi'ndeki iki odalı kerpiç evde yaşamını sürdüren İşkal, eğitim hayatının devamı için yazın kardeşleriyle mevsimlik işçi olarak tarlada çalıştı. İşkal çifti de tüm rahatsızlıklarına rağmen evlatlarının eğitimi için tarlada çalışarak geçimlerini sağlamaya devam etti.

Ailesine ve dar gelirli ailelere sahip çıkacaktı

Sosyal güvencesi bulunmayan baba İşkal, oğlunun gayretini görünce çocuklarının daha iyi eğitim alması için Akşehir ilçesine yerleşti ancak maddi imkansızlıklara daha fazla dayanamayan İşkal ailesi, tekrar Yunak'a dönmek zorunda kaldı.

İşkal, 2009'da kazandığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü, bitirdikten sonra iş bulamayıp ailesine yük olacağı düşüncesiyle birinci sınıftan sonra bıraktı.

Eğitim hayatı başarılarla dolu olan, yeniden hazırlandığı üniversite sınavında garanti iş olarak gördüğü doktorluk mesleği için dereceyle NEÜ Meram Tıp Fakültesini kazanan İşkal, çok zorda kalmadıkça utandığı için ailesinden para isteyemediğinden sürekli tarlalarda çalıştı.

Akademik kariyer yapıp, iyi bir doktor olmayı hayal eden İşkal, ailesine ve dar gelirli ailelere sahip çıkmak istiyordu. Süleyman İşkal, 13 Nisan'da geçirdiği kazada yaşamını yitirdi.

Tarladan gelip, sabahlara kadar ders çalıştı

Zorlu yaşam mücadelelerini AA muhabirine anlatan baba Ramazan İşkal, eşiyle tarlalarda mevsimlik işçi olarak çalışarak yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.

Maddi durumu kötü olmasına rağmen çocuklarını okutmak için yıllarca mücadele verdiğini ancak rahatsızlığı ilerleyince çok fazla iş göremez hale geldiğini aktaran İşkal, "Çocuklarım vişne ve kiraz bahçelerinde çalışmaya başladı. Çocuklar, onları okutmam için zorladı. Çok da hoşuma gitti. Onların okuma azmini gördükçe mutlu oluyordum." diye konuştu.

Ancak maddi imkansızlıkların peşlerini hiç bırakmadığını dile getiren İşkal, şöyle devam etti:

"Oğlum Süleyman her şeye rağmen dimdik ayakta durdu. Hiç pes etmedi, kardeşlerine de örnek oldu. Hep daha iyisi için çabaladı. Gündüz tarlalarda çalışıp, gece sabaha kadar derslerine bakıyordu. İlk kazandığı bölümü bıraktığında üzüldüm ama sonra tıbbı kazanınca çok sevindik. Çok başarılı, kardeşlerine nasihat veren, onları çalışmaya teşvik eden bir çocuktu. Oğlumun okulda son yılıydı, kızım öğretmen çıkmış, üniversite sınavına giren iki çocuğumun puanları çok iyi gelmişti. Bir yavrum da ilköğretimde başarılı bir dönem geçiriyordu. Ama oğlumun vefatıyla çok büyük acı yaşadık. 'İnsanlığa hizmet olsun, hasta kurtarsın, elinden geldiğince can kurtarsın' dedim. Gözümüzde paranın pulun önemi yoktu. Mesleğini elini alıp, 'İnsan hayatı kurtarsın' diye düşündük. Şimdi bir hayal oldu. Son iki yıla kadar burs alıyordu. Çektiği sıkıntılar gözümün önüne gelince üzülüyorum. Çok efendi, dürüst, kötü alışkanlıkları olmayan, fedakar, yardımsever bir çocuktu."

İşkal, evladının tek hedefinin mezun olduktan sonra hastalarına faydalı olmak, kardeşlerinin eğitimine ve kendisi gibi zorluklarla okuyan öğrencilere yardım etmek olduğunu kaydetti.

Konya'da 4 tıp fakültesi öğrencisinin bulunduğu otomobil, 13 Nisan'da önce bir araca sonra da refüjdeki ağaca çarpmıştı. Kazada, öğrencilerden Çağdaş Kahveci (25) ve Süleyman İşkal (26) hayatını kaybetmiş, Fethullah Akbaba (26) ve Muhittin Kılıç (24) yaralanmıştı.

Kazada Ölen Tıp Öğrencisinin Duygulandıran Hikayesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazada Ölen Tıp Öğrencisinin Duygulandıran Hikayesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement