Kazak Polislerin Dalış Eğitimi Türk Meslektaşlarından - Son Dakika
Yerel

Kazak Polislerin Dalış Eğitimi Türk Meslektaşlarından

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında yürütülen "Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği" projesi kapsamında, Kazakistan'dan Çanakkale'ye gelen 10 polise, Türk meslektaşları dalış eğitimi verdi.

29.08.2015 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında yürütülen "Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği" projesi kapsamında, Kazakistan'dan Çanakkale'ye gelen 10 polise, Türk meslektaşları dalış eğitimi verdi.

Türkiye'nin güvenlik alanında işbirliği yaptığı ülkelerdeki emniyet teşkilatları ile gelecekte gerçekleştirilecek ortak çalışmalara temel oluşturulabilecek uygun zemin hazırlanması, polislik uygulamalarındaki uluslararası standartların yaygınlaştırılması, bölgesel güvenlik sorunlarına koordineli ve eş güdüm halinde mücadele anlayışının geliştirilmesi amacıyla 2013 yılından bu yana yürütülen proje kapsamında, 10 Kazak polis Çanakkale'ye geldi.

Kazakistan Polis Akademisi'nden görevlendirilen 10 kişilik uzman polis kursiyer grubuna, Çanakkale'de 2 haftalık "Temel Polis Dalgıç Eğitimi" konulu çalışma düzenlendi. Yeniköy, Güzelyalı ve Arıburnu açıklarında dalgıçlık eğitimi alan kursiyerlere polisevinde düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı.

Kazak polislerden Binbaşı Zakiryanov Batyrbek, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa sürede güzel bilgilere sahip olarak ülkelerine döneceklerini söyledi.

Burada edindikleri bilgi ve tecrübeleri ülkelerindeki faaliyetlerde kullanacaklarını anlatan Batyrbek, "Buradaki misafirperverlik ve kendimi ülkemizdeymiş gibi hissetmemiz bizleri mutlu etti. Ayrıca değerli eğitmenler tarafından verilen özverili yüksek profesyonel eğitimler sayesinde donanımlı bir şekilde ülkemize döneceğiz" dedi.

Batyrbek, Türkiye Cumhuriyeti'ne ebedi sağlık, huzur ve barış temennisinde bulunup, "Türkiye her zaman birinci olsun, her zaman gelişsin, kendisini yükseklere taşısın ve kardeş ülkelerimiz her zaman sağ olsun, barış ve huzur içinde yaşasınlar" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazak Polislerin Dalış Eğitimi Türk Meslektaşlarından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement