Kazak Şairin İsmini Taşıyan Park Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kazak Şairin İsmini Taşıyan Park Hizmete Açıldı

Keçiören Belediyesi tarafından yapılan ulu Kazak Ozanı Süyinbay Aronulı’nın ismini taşıyan park hizmete açıldı.

21.06.2015 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi tarafından yapılan ulu Kazak Ozanı Süyinbay Aronulı'nın ismini taşıyan park hizmete açıldı. Atışma sanatının ustası ve Akınlık ile Jiraulik sanatının efsane ismi Süyinbay Aronuli'nin doğumunun 200. yılı anısına açılan park iki ülke yetkililerini bir araya getirdi.

Parkın açılış törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Almatı Bölge Valisi Amandık Batalov, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, bazı meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 100 kişilik oturma alanına sahip, enerji tasarruflu LED aydınlatma ile donatılan parkta 60 m uzunluğunda koşu yolu, spor aletleri ile çocuk oyun seti bulunuyor.

"BU AKŞAM KAZAKİSTAN'I MİSAFİR EDECEĞİZ"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Ramazanı şerifin ilk cuması ve 2. gününde bir aradayız" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi; "Ramazanı tüm İslam coğrafyası ile kutladığımız Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin bu yıl 6.'sını gerçekleştiriyoruz. 18 ülkeden gelen dindaşlarımız ile sınırları aşan kardeşliği hep birlikte yaşıyoruz. Ramazan münasebetiyle konuk ülkelerimizden biri Kazakistan. Bu akşam Kalaba Kent meydanında Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında TÜRKSOY'un da katkılarıyla Kazakistanlı sanatçılar gösteri gerçekleştirecek. Biz de, ulu Kazak Ozan Süyinbay Aronulı'nin ismini taşıyan parkımızı açarak iki ülkenin dostluğunu daha da pekiştirmeyi umuyoruz."

Keçiören'in imar ve yeşil alanlarıyla hızla gelişip kalkındığına dikkat çeken Başkan Ak, parkın hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

KAZAKLI SANATÇILARIN GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise Türklerin her zaman büyüklerine saygılı olduklarını belirterek, "Manevi değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak onlara borcumuzdur. Türk dünyasının mümtaz şahsiyetlerine gereken önemi göstermek için önemli çalışmalar yapıyoruz. Doğumunun 200. yılında ulu Kazak Ozan Süyinbay Aronulı adına açılan park bunlardan biridir. Gelecek nesiller bu parkı gezerken umarım değerlerimizi de hatırlar" dedi.

Kaseinov sözlerini, "Türk dünyasını canından çok seven Başkan Ak'a teşekkür ederim" diyerek noktaladı.

Almatı Bölge Valisi Amandık Batalov da konuşmasında ortak tarihe dikkat çekerek şunları kaydetti; "Kardeş ve dost ülke Kazakistan'ın selamlarını getirdik, bağımsızlığımızı ilk tanıyan ülke Türkiye'nin bizler için anlamı büyüktür. Kazakistan Devlet Başkanımız Nursultan Nazarbayev 'Türkiye en yakın ve en güvenilir partnerdir' diyerek dostluğumuzun önemine dikkat çekmiştir. Kazakistan'ın ulu ve bilge isimlerini yaşattığımız ve Türkiye'de açtığımız 3. parkımız. Dileriz ki dostluğumuz ebedi olsun."

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev de, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatından duyduğu üzüntüyü belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi; "İnşallah Türk milletine hizmet eden ve emeği geçenlerin sayısı daha çok olur. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da ilçeye katkılarının büyük olduğuna tanık oluyoruz. Çalışmalarını beğeniyle takip ediyoruz. Yaşasın Kazakistan -Türkiye dostluğu..."

Kazakistan'ın geleneksel kıyafetleriyle sahneye çıkan Kazak sanatçılar ise seslendirdikleri şarkılar ve dans gösterileri ile unutulmaz dakikalar yaşattı. Vatandaşın ilgiyle izlediği gösteride Kazakistan müziğinin seçkin eserleri kulakların pasını sildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazak Şairin İsmini Taşıyan Park Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement