Kazakistan'da 15 Temmuz "Milli İradenin Yükselişi" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Kazakistan'da 15 Temmuz "Milli İradenin Yükselişi" Sergisi

ASTANA (AA) – Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Kazakistan'ı ve diğer ülkeleri Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı uyanık olmaya ve bu konuda Türkiye ile etkin iş birliğine davet etti.

03.12.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ASTANA (AA) – Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Kazakistan'ı ve diğer ülkeleri Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı uyanık olmaya ve bu konuda Türkiye ile etkin iş birliğine davet etti.

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan "Milli İradenin Yükselişi" sergisi, başkent Astana'daki Han Şatır Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Serginin açılış törenine, Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık ve Türk kurumlarından temsilcilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan büyükelçi Uyanık, Türk milletinin 15 Temmuz'da FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimine karşı kahramanca bir mücadele vererek, ülkesinin birliğine sahip çıktığını belirtti.

Serginin amacının FETÖ'nün darbe girişimini Kazakistan halkının doğru anlamasını sağlamak olduğuna işaret eden Uyanık, şunları söyledi:

"Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in 16 Temmuz günü Cumhurbaşkanımıza gönderdiği dayanışma ve destek mesajında ifade ettiği ve 5 Ağustos'ta hain darbe girişiminden sonra Türkiye'yi ilk ziyaret eden yabancı devlet başkanı olması nedeniyle Kazakistanlı kardeşlerimiz bizlerin kara gün dostu olduğunu en yüksek seviyede göstermiştir."

Büyükelçi Uyanık, FETÖ'nün yayıldığı birçok ülkenin birliğine, varlığına ve anayasal düzenine karşı tehdit oluşturduğunu ifade ederek, buna karşı kardeş ülkelerin de uyanık olmasını gerektiğini dile getirdi.

FETÖ'nün okullar kurarak, medya organları işleterek ve kamuoyunu yanıltarak darbe girişimine yıllardır hazırlandığını hatırlatan Uyanık, "Bu nedenle Kazakistanlı dostlarımızı ve diğer ülkeleri bu konuda uyanık olmaya, bizimle yakın ve etkin iş birliği yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Sergiyi ziyaret eden Aynur Nogayeva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz olaylarını üzüntüyle karşıladığını belirterek, "Bu olayları vahşice ve haince bir saldırı olarak görüyorum." şeklinde konuştu.

FETÖ darbe girişiminin Kazakistan topraklarında iyice anlatılması gerektiğine vurgu yapan Nogayeva, "Çünkü burada da FETÖ'nün uzantıları var. Dolayısıyla kamuoyuna bunun iyi anlatılması gerektiğini ve bilgilendirme açısından bu tür sergilerin önemli olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yunus Emre Kültür Merkezi, TRT Astana temsilciliği ve Anadolu Ajansı tarafından organize edilen sergi yarın sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazakistan'da 15 Temmuz 'Milli İradenin Yükselişi' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement