Kazakistan'da Türk Dünyasının Ortak Şahsiyetleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kazakistan'da Türk Dünyasının Ortak Şahsiyetleri Anıldı

Kazakistan\'da Türk Dünyasının Ortak Şahsiyetleri Anıldı

Kazakistan’da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Barış ve Uyum Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte Türk Dünyasının ortak şahsiyetleri anıldı.

18.11.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazakistan'da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın katkılarıyla Barış ve Uyum Sarayı'nda düzenlenen etkinlikte Türk Dünyasının ortak şahsiyetleri anıldı.

Uluslararası Türk Akademisi Başkanı DarhanKıdırali başkanlığında Barış ve Uyum Sarayı'nda düzenlenen etkinlikte Türk Dünyasının ortak şahsiyetleri; Ali Bey Hüseyinzade, Mamed Emin Rasülzade, TurarRıskulov, SultanbekKojanove ve İsmail Gaspralı anıldı.

Toplantıda, 'dilde, fikirde ve işte birlik' sözüyle ön plana çıkan Gaspralı İsmail'in vefatının 100'üncü yıl dönümünü de kutlandı. Gaspıralı İsmail'in torunu GulnaraSeitvaniyeva dedesinin düşünce dünyasına ilişkin bilgiler verdi ve Türk Dünyasına verdiği hizmetleri anlattı.

TİKA Ora Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk ve Türkiye'nin Kazakistan Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel'in de katıldığı toplantıda Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kırım, Tataristan, Moğolistan, ABD ve Japonya'dan katılan bilim adamları birer sunum yaptı. UNESCO vefatının 100. yılı dolayısıyla 2014 yılını İsmail Gaspıralı Yılı ilan etmişti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kazakistan'da Türk Dünyasının Ortak Şahsiyetleri Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement