Kazakistan'da Yeni Başbakan Arayışları - Son Dakika
Güncel

Kazakistan'da Yeni Başbakan Arayışları

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Başbakan Ahmedov'un istifasını kabul etmesi ardından başbakanlık için yeni adayını eski Başbakan Karim Massimov olarak açıkladı.

02.04.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Başbakan Serik Ahmedov'un istifasını kabul etmesi ardından başbakanlık için yeni adayını eski Başbakan Karim Massimov olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Akorda'nın resmi Twitter adresinden yapılan açıklamada, Nazarbayev'in başbakanlık için yeni adayının eski Başbakan Karim Massimov olduğu belirtildi. Nazarbayev'in teamül gereği yeni başbakanı belirlemek amacıyla parlamento üyeleriyle görüştüğü ve eski Başbakan Karim Massimov ismini teklif ettiği bildirildi.

Meclis Başkanı Nurlan Nigmatullin'in Karim Massimov ismine onay verdiği belirtilirken, Kazakistan Parlamentosu'ndaki Ak Jol Kazakistan Demokratik Partisi ile Halk Komünistleri Fraksiyonu başkanlarının da Massimov'un başbakanlığına sıcak baktıkları bildirildi.

Massımov, Kazakistan Merkez Bankası'nın 2009'da Tenge'yi dolar karşısında yüzde 20 devalüeye etmesine yol açan 2008 krizi sırasında başbakanlık görevini yürütüyordu. 2008 krizi döneminde yaşanan emlak piyasasında çöküş, petrol fiyatlarındaki gerileme ve dış borç ödemelerindeki sorunların aşılmasında uluslararası ekonomik ilişkiler uzmanı olan Massımov'un performansının olumlu olduğu belirtiliyor.

Yapılan yorumlarda Nazarbayev'in başbakanlık için yeni adayını eski Başbakan Karim Massimov olarak açıklamasının ardında, Kazakistan'ın 2050 stratejisi çerçevesinde 30 gelişmiş ülkenin arasında olma hedefinde Massimov'un yabancı yatırım çekebilecek uluslararası finans enstitüleriyle çalışabilecek biri olarak görülmesinin yattığı belirtiliyor.

Kazakistan'ın FIFA Dünya Kupası ve olimpiyat oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki oluşturan üçüncü en büyük organizasyonu EXPO 2017'yi yapacak olması ise Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in Ahmedov'un yerine Massımov'da karar kılmasının en önemli nedeni olarak sayılıyor. - Kazakistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazakistan'da Yeni Başbakan Arayışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement