Kazaların Olduğu Karayolu Ağaçlandırılacak - Son Dakika
Güncel

Kazaların Olduğu Karayolu Ağaçlandırılacak

Kazaların Olduğu Karayolu Ağaçlandırılacak

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir-Ankara karayolunda bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 7 kişinin ölmesi, aynı gün yine aynı bölgede 2 otobüsün daha devrilmesi üzerine, bölgede inceleme yapıldığını, bu tür kazaların bir daha olmaması için bölgede ağaçlandırma çalışması yapılacağını bildirdi.

07.01.2016 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir-Ankara karayolunda bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 7 kişinin ölmesi, aynı gün yine aynı bölgede 2 otobüsün daha devrilmesi üzerine, bölgede inceleme yapıldığını, bu tür kazaların bir daha olmaması için bölgede ağaçlandırma çalışması yapılacağını bildirdi.

Vali Necati Şentürk, Kırşehir'deki ölümlü trafik kazalarının önüne geçebilmek için Karayolları 6'ncı Bölge Müdürü Aydın Doğan ile birlikte bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Şentürk, Kırşehir'de meydana gelen otobüs kazasının en önemli nedenlerden birisinin, sert esen rüzgar olduğunu açıkladı. 4 Ocak'ta Ankara yönüne giderken karayolunun 25'inci kilometresinde otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 7 kişinin yaşamını yitirdiğini aynı gün iki otobüsün daha bu bölgede devrilmesi sonucu 52 kişinin yaralandığını belirten Vali Necati Şentürk, "Bu kazalar hepimizi çok üzmüştür. Kaza ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız da Valiliğimizden detaylı olarak bilgi almışlardır. Kazanın nedenlerinin araştırılması konusunda kendilerinin ilgili kurumlara talimatları olduğunu biliyoruz" dedi.

Aynı bölgede 3 ayrı otobüsün devrilmesi nedeniyle kamuoyunda 'Acaba bu bölgedeki yolda teknik bir sıkıntı mı?' var şeklinde algı oluştuğunu dile getiren Vali Necati Şentürk, şunları söyledi:

"Bu nedenle ben de Vali olarak çeşitli girişimlerde bulundum ve bölge ile ilgili bir değerlendirme yaptık. Teknik olarak yaptığımız incelemeler neticesinde, hızı saatte 70 kilometreyi geçen rüzgarda bu tür kazaların meydana gelebileceğini öğrendik. Otobüsler, hacim olarak büyük olduğu için bu hızdaki rüzgarlar, otobüsleri devirebiliyor. Bu kazaların bir daha olmaması için ya da bu kazaları en aza indirmek için bir takım önlemler almak üzere görüşmeler yaptık. Alınacak önlemlerin en önemlisi, rüzgarın estiği yön istikametinde 5 kilometre boyunca ağaçlandırma yapılmasıdır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlarla irtibata geçtim. Mart ayından itibaren bu bölgede ağaçlandırma çalışmaları başlatacağız. Alınacak diğer bir önlem ise oto-korkuluk yapılmasına ilişkindir. Otobüsler yüksek olduğu için belki devrilmesini önlemez ama en azından olumlu bir katkı sağlayacaktır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazaların Olduğu Karayolu Ağaçlandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • KIRŞEHİRLİ: ÖNCE ŞU AN İTİBARİ İLE VE KAZA OLDUĞUNDA GÖREVLİ KARAYOLLARI 61. ŞUBE ŞEFLİĞİ YETKİLİLERİNİ GÖREVDEN UZAKLAŞMAKLA BAŞLAMALISINIZ ÇÜNKÜ KAZADA BAŞ SORUMLU OLAN ONLARDIR 2 0 Yanıtla
  • Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    14:42 Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Konya Aksaray Kara yolunda meydana gelen kazada, tıra çarpan motosiklet sürücüsü Yasin Konukçu hayatını kaybetti. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü savrulurken, tır sürücüsü durumu bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından motosiklet sürücüsünün cansız bedeni Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Tır sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor
    14:42 NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda NEVÜ, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Erkek Futsal Takımları karşılaşacak. Ayrıca NEVÜ, Mersin Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Kadın Futsal Takımları ile de mücadele edecek.


Advertisement