Kazan - Akıncı?da Yaralananların Hastanedeki Dehşet Görüntüleri - Son Dakika
Güncel

Kazan - Akıncı?da Yaralananların Hastanedeki Dehşet Görüntüleri

Kazan - Akıncı?da Yaralananların Hastanedeki Dehşet Görüntüleri

Akıncı'da yaralananların hastanedeki dehşet görüntüleri15 Temmuz gecesi, Ankara'yı bombalayan F-16'ların kalkışını engellemek isterken 4. Ana Jet Üs Komutanlığı nizamiyesi önünde bulunan ve açılan ateş sonucu 9 kişinin şehit olduğu, 100'e yakın vatandaşın yaralandığı olay sonrası hastanede yaşananlarla ilgili görüntüler ortaya çıktı.

10.08.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akıncı'da yaralananların hastanedeki dehşet görüntüleri

15 Temmuz gecesi, Ankara'yı bombalayan F-16'ların kalkışını engellemek isterken 4. Ana Jet Üs Komutanlığı nizamiyesi önünde bulunan ve açılan ateş sonucu 9 kişinin şehit olduğu, 100'e yakın vatandaşın yaralandığı olay sonrası hastanede yaşananlarla ilgili görüntüler ortaya çıktı.

Kazan İlçesi yakınlarındaki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Gölbaşı'nda bulunan Özel Harekat Merkezi ile sivilleri bombalayan F-16 savaş uçaklarının kalkışını engellemek için Darbe girişimi gecesi Akıncı nizamiyesi önünde toplanan vatandaşlara açılan ateş sonucu 9 kişi şehit olurken, 100'e yakın yaralı ambulans ve özel araçlarla Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'ne yetiştirilmeye çalışıldı. Yaralıların hastaneye getirilme anları ve o anlar hastanenin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde yaralılara sedyelerde, hastane koridorunda müdahale edildiği görüldü. Çok sayıda vatandaş hastane de sağlık çalışanlarına yardımcı olmaya çalıştı.

"HASTANE ÖNLEMİNİ ALDI"

Darbe kalkışmasının haber alınmasının ardından Başhekim Opr. Dr. Uğur Yıldız tüm çalışanları haberdar ederek en kısa sürede hastanede olmalarını söyledi. Başhekim Yıldız'ın bu önleminin şehit sayısının artmasına engel olduğu belirtildi. 60 yataklı devlet hastanesinin acil servisinde diğer gecelerde görevli bir doktor bulundurulurken darbe gecesi tüm doktorlar en hızlı bir şekilde yaralılardan önce hastanede hazır bekledi.

'YARALILARIN SABIRLI DAVRANIŞLARIö

Yaralının bir anda gelmeye başladığı hastane, mahşeri bir kalabalığa sahne oldu. Koridorlarda adım atılacak yer olmazken hiçbir kargaşalığın yaşanmaması ve vatandaşların sakin bir şekilde görevlilerin yönlendirmesine uyması kargaşalığın önüne geçti.

Hastane yönetiminin verdiği bilgiye göre, hastaneye getirilen tüm yaralılar sessizce sıralarını bekledi. Kendini iyi hisseden yaralılar, 'Ben yaralıyım, benim durumum daha acil bana bakın" diyen olmadığı gibi hatta doktorları durumu daha ağır olan hastalara yönlendirdiler. Ambulansla hastaneye sevk edilmesi düşünülen yaralılarda durumu daha acil olan hastalar için ambulans yerine kendi araçlarıyla gitmeyi tercih etti. Ayrıca bazı yaralılar hastanenin çok yoğun olmasından dolayı yarasını gizleyerek iki gün sonra hastaneye geldiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan - Akıncı?da Yaralananların Hastanedeki Dehşet Görüntüleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement