Kazan Belediyesi Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda İlk Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Güncel

Kazan Belediyesi Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda İlk Mezuniyet Sevinci

Kazan Belediyesi Özel Eğitim ve Uygulama Okulu\'nda İlk Mezuniyet Sevinci

Kazan Belediyesi Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda 12 yıllık eğitimlerini tamamlayan 11 öğrenci, mezuniyet heyecanı yaşadı.

06.06.2016 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazan Belediyesi Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda 12 yıllık eğitimlerini tamamlayan 11 öğrenci, mezuniyet heyecanı yaşadı. 2005 yılında Kazan Belediyesi tarafından yaptırılan Özel Eğitim Uygulama Okulu, ilk mezunlarını vermiş oldu. 23 yaşındaki Ali Nehir adlı öğrenciye öğretmeninin 'mezun oldun, ne yapacaksın?' diye sorması üzerine, çalışıp kazandığı parayla kendi durumunda olan çocukların okuma yazma öğrenmesi için böyle bir okul yaptırmak istediğini söyledi. Mezun öğrencinin bu cevabı., öğretmenlerini oldukça duygulandırdı.

VELİ VE ÖĞRETMENLER GÖZ YAŞINA HAKIM OLAMADI

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün 2004 yılında göreve başladığında yaptığı ilk icraatlarından biri olarak kayıtlara geçen Eğitim Uygulama Okulu, virane bir ortamda sadece 5 dezavantajlı çocuğa hizmet veriyordu. Başkan Ertürk, okul yanındaki boş arsayı da okula dahil ederek, belediye imkanlarıyla yeniden bir okul yaptırdı. İçerisinde tüm sosyal donatıları bulunan ve diğer hizmetleri de Kazan Belediyesi tarafından karşılanan 12 yıllık Kazan Belediyesi Özel Eğitim ve Uygulama Okulu, ilk mezunlarını verdi. Okulda 12 yıllık eğitimlerini tamamlayan 11 öğrenci, keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı. İsimleri anons edilip, sahneye davet edilen ğrenciler mezuniyet yemini etti. Bayrak teslim töreni ve öğrencilerin koro halinde söylediği 'Fesuphanallah' şarkısı duygusal anlar yaşanmasına neden olurken, bazı veliler ve öğretmenler göz yaşlarına hakim olamadı.

Öğretmenleri eşliğinde yıl boyunca hazırladıkları el sanatı ürünlerinin de sergilendi törende öğrenciler okuldan mezun oldukları için üzgün olduklarını belirttiler. Törende, Kazan Belediyesi Seymen Alayı da mini bir gösteri yaptı. Diplomasını alan öğrenciler, Ankara oyun havaları eşliğinde doyasıya eğlendiler. Törenin sonunda Kazan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek her öğrenciye tablet hediye etti.

Kazan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, Kazan Belediyesi Eğitim ve Uygulama Okulu'nun 12 yıllık eğitimin ardından ilk mezunlarını vermesi nedeniyle buruk bir sevinç yaşadığını söyledi. Gevrek, "50 mevcutlu okulumuzda bugün 11 yavrumuz diplomalarını aldı. Bu okulumuz sadece Kazan'a değil, çevre ilçelerdeki kardeşlerimize hizmet veren tam teşekküllü ve çok ciddi manada görev icra eden bir okul. Belediye olarak dezavantajlı durumda olan tüm kardeşlerimize ve ailelerine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dilerim çocuklarımızın bundan sonraki hayatları da aynı güzellikte devam eder" dedi.

Okul Müdürü Sezer Kendirci de Kazan Belediyesi Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi olarak ilk mezunlarını verdiklerini belirtirken, "Öğrencilerimiz gerçek yaşam alanına, ailelerinin de yaşantısına kolaylık sağlayacak şekilde yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çok güzel bir eğitim süreci geçirdiler. İnşallah gelecek yaşantılarında hak ettikleri desteği görür, en büyük temennileri olan ailelerine yardımcı olma düşüncelerinde sonuca varırlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan Belediyesi Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda İlk Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement