Kazan'da Açılış ve Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Kazan'da Açılış ve Mezuniyet Heyecanı

Kazan iki heyecanı birden yaşadı.

26.05.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazan iki heyecanı birden yaşadı. Hem Gazi Üniversitesi TUSAŞ Kazan Meslek Yüksek Okulu yeni binasına kavuştu, hem de ilk mezunlar diplomalarını aldı.

Geçtiğimiz yıl temeli atılan Gazi Üniversitesi TUSAŞ Kazan Meslek Yüksek Okulu'nun binaları törenle hizmete girdi. Açılış töreninde mezun olan öğrenciler de mezuniyet sevincini yaşadı. Öğrencilerin sevincine salonu dolduran aileleri de ortak oldu. Belediye Seymen ekibinin gösterisiyle başlayan törende dönem birincisi Raşit Tatar, mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çakarak, okulun flamasını 1. sınıflara emanet etti. Hep birlikte meslek yemini eden öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

Tören, İlçe Müftüsünün yaptığı duanın ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ve okulun gezilmesiyle sona erdi. Törende okul binalarının yapımına katkı veren Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı'ya teşekkür plaketleri verildi.

Gazi Üniversitesi TUSAŞ Kazan Meslek Yüksek Okulu geçen yıl ilçedeki bir ilkokulun binasında geçici olarak eğitime başladı. Gazi Üniversitesi, TUSAŞ ve Kazan Belediyesi'nin katkılarıyla 7 ayda 15 milyon liraya malolan yeni hizmet binasının 3 milyon lirasını TUSAŞ, kalanını ise Kazan Belediyesi karşıladı. Ocak ayından bu yana yeni binasında eğitim veren okulda halen 530 öğrenci bilgisayar teknolojileri, motorlu araçlar ve ulaştırma teknolojileri, ulaştırma hizmetleri ve yönetim ve organizasyon bölümlerinde eğitim görüyor. Öğrenciler yeni eklenecek bölümlerle birlikte TUSAŞ'da çalışma imkanı da bulacaklar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazan'da Açılış ve Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement