Kazan'da Camiler Bayram Hazır - Son Dakika
Yerel

Kazan'da Camiler Bayram Hazır

Kazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı temizlik görevlileri yaklaşan bayram öncesi cami temizliklerine hız verdi.

16.09.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı temizlik görevlileri yaklaşan bayram öncesi cami temizliklerine hız verdi.

Yaklaşık 3 yıldır, aylık olarak cami temizliğini gerçekleştiren temizlik ekipleri Kurban Bayramı öncesi çalışmalarına hız verdi. Ekipler bayram öncesi tüm camilerin temizliğini bitirmeyi hedefliyor.

Kazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesi camileri sil baştan elden geçirmeye başladı. Duvarlar, halılar, kapı ve pencereler ile camların temizliğini gerçekleştiren ekipler sıraya koydukları 65 cami ve mescidin temizliğini bayram öncesi tamamlamak için ekip sayısını arttırarak çalışmalarını hızlandırdı. Daha önce cami temizliği cami imamı ve müezzini tarafından yapılıyordu.

Özellikle büyük camilerin temizliğinde yetersiz kalan imamlar, Belediyenin temizlik ekiplerinin görevi devralmasıyla kocaman bir yükü üzerlerinden atmış oldu.

Kazan Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü'ne bağlı temizlik ekipleri cami temizliklerinin yanı sıra 850 yaşlı ve engelli ailesine de temizlik hizmeti veriyor. Mesailerine Cumartesi gününü de katan ekiplerin en büyük fedakarlığı ise hizmet verdikleri yaşlı ve engellilerle kurdukları iletişim oldu. Dört gözle temizlik çalışanlarını bekleyen engelli ve yaşlılar temizlik çalışanları ile geçirdikleri bir günü "ömrümüze ömür katıyorlar" cümlesiyle özetliyorlar.

"Çalışanların, bizlerin ve belediyenin en büyük sermayesi yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın hayır duasıdır" diyen Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Birçok büyük belediye devasa sermayelerle bu işi sisteme oturtamazken, Kazan Belediyesi olarak 4 yıldır arkadaşlarımızın da öz verisi ile bu işin altından alnımızın akıyla çıkıyoruz. İmtihan için geldiğimiz fani Dünya'da bu Sorumluluklarımızı layıkıyla yerine getirebiliyorsak ne mutlu bizlere. Aldığımız hayır duaları ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazan'da Camiler Bayram Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement