Kazan'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Kazan'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Kazan\'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğumunun 1444'üncü yıl dönümü, Ankara'nın Kazan İlçesinde düzenlenen bir programla kutlandı.

12.04.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğumunun 1444'üncü yıl dönümü, Ankara'nın Kazan İlçesinde düzenlenen bir programla kutlandı. Kazan Belediyesi'nce Ankara Büyükşehir Belediyesi Kazan Aile Yaşam Merkezi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına Kazan Kaymakamı Murat Duru ve Eşi Elif Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Eşi Meral Ertürk, Ak Parti Milletvekili Adayları Adem Ceylan ve Lütfiye Selva Çam, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Yıldıztepe, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Gül suyu şerbeti ve gül kokulu lokum dağıtılan programda, Ömer Döngeloğlu'nun anlatımıyla Hz. Peygamber'in hayatından kesitler, dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılın kutlu doğum haftası temasının 'Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku' olduğunu belirten Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Kazan'da ülkemin 81 ilinden gelen insanlarımızla, huzurlu, mutlu ve barış dolu bir havayı teneffüs ediyoruz. Nüfusu 100 binleri aşan birçok ilimizde dahi bu tabloyu göremezsiniz. Farklı dil ve kültürler önemli değil, biz Yunus Emre'nin sevgi diliyle, Hz. Mevlana'nın hoşgörü kültürü ile herkese kucak açıyoruz. Biz, siyasi yelpazenin her kesiminden liderlerin ismini vererek, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, İnönü Parkı, Aliya İzzet Begoviç Parkı, Alparslan Türkeş Koşu Yolu ve Parkı yaptık. Sevgi ve hoşgörü bizim ortak paydamızö diye konuştu.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ak Parti Ankara Milletvekili Adayı Adem Ceylan ve partililer Kazan esnafına gül dağıttı. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü de gün boyunca sokaklara gül suyu döktü. Ayrıca 5 bin adet 'Hz. Peygamber'in Hayatı' adlı kitap dağıtıldı. Program Grup Dergah'ın Türkçe, Arapça ve Kürtçe seslendirdiği ilahilerle son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement