Kazan'da Öğrencilerden "Bir İyilik de Sen Yap Kampanyası" - Son Dakika
Güncel

Kazan'da Öğrencilerden "Bir İyilik de Sen Yap Kampanyası"

Kazan ilçesinde, Fuat Ermen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri yetimler için "Bir İyilik de Sen Yap" başlıklı kampanya başlattı.

23.02.2016 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazan ilçesinde, Fuat Ermen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri yetimler için "Bir İyilik de Sen Yap" başlıklı kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında öğrenciler, okulda yaptıkları el emeği ürünleri pazar yerinde satışa sundu.

Satışa sunulan ürünler arasında, örgüler, lifler, patik, ahşap boyamalar, bez bebekler, keçelerden yapılmış kılıflar, iğne oyalı eşarplar ve şapkalar bulunuyor.

Standı ziyaret eden Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ürünlerden satın alarak dar gelirli ailelere bağışladı.

Satışlardan elde edilen gelir, dünyanın çeşitli yerlerinde yetim kalan çocuklar için kullanılacak.

Standın yanında açılan fotoğraf sergisinde de öğrencilerin daha önceki etkinliklerinden fotoğraflar sergileniyor.

Ertürk, öğrencilerin çalışmalarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kazan halkı olarak, dünyanın herhangi bir yerinde zalimin pençesinden inim inim inleyen bir mazlum varsa koşmaya çalışıyoruz. Bir yıl içerisinde Türkmen ve Suriyeli kardeşlerimiz için de defalarca yardım kampanyaları düzenledik ve yoğun ilgiyle karşılaştık. 81 vilayetten insanların yaşadığı bir ilçede adli olayların en az düzeyde olmasının en büyük etkeni, halk olarak yardım çığlıklarına canı gönülden koşmamızdır. Öğrencilerimizin iyilik çabaları dünyaya örnek olmasını temenni ediyorum."

Okul Müdürü Süleyman Yaldır ise Milli Eğitim Bakanlığının desteklediği kampanyayı okul çevresiyle sınırlamadıklarını, Kazan dışında yardıma muhtaç yetimleri de kapsayacak şekilde düzenlediklerini belirterek, "Bu kermeste elde edilen gelirle inşallah bir yetimin elinden tutmuş olacağız. Okul olarak üç yıldır yürütülmekte olan proje kapsamında her yıl iki yetimin bir yıllık masrafını üstlendik. Toplamda bu sene ile 6 yetimin elinden tutarak onları hayata kazandırmış, eğitimlerine destek olmuş olacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazan'da Öğrencilerden 'Bir İyilik de Sen Yap Kampanyası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement