Kazan'da Özgecan İçin Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Kazan'da Özgecan İçin Yürüdüler

Kazan\'da Özgecan İçin Yürüdüler

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın öldürülerek cesedinin yakılması Ankara'nın Kazan İlçesi'nde de tepkilere neden oldu.

16.02.2015 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın öldürülerek cesedinin yakılması Ankara'nın Kazan İlçesi'nde de tepkilere neden oldu.

Kazan'da kadınlar siyah giyinip Özgecan'ın katledilmesi ve kadın şiddetine karşı yürüyüş düzenledi. Tepki yürüyüşüne Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kazan Kent Konseyi Başkanı Avukat Hüseyin Erdal, Belediye Meclis Üyeleri ve eşleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Ak Parti Kadın ve gençlik kolları ile siyah giyinen çok sayıda kadın ve destek veren erkekler de katıldı.

Ankara Caddesi üzerinde yapılan yürüyüş, Milli Egemenlik Parkı'nda Atatürk büstü önünde yapılan basın açıklaması ile sona erdi. Yürüyüş, 'Kızlarımıza dokunma', 'Özgecanlar ölmesin', 'Bu utanca dur demek için', '"Ben kadınım, ben Özgeyim, ben Can'ım', 'Kadınlar Allah'ın emanetidir' şeklinde açılan pankartlar ve atılan sloganlar eşliğinde son buldu. Yürüyüşe katılan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"Bizim örf ve adetimiz kadına şiddete tamamen karşıdır. Cennet anaların ayağı altına serilmiş. Böylesi yüce bir dine sahip olan bizlerin böyle bir cahillik içerisinde bileğine güvenip kadına şiddet uygulamasına anlam vermek mümkün değil. Önemli olan bilek değil, akıldır. Kesinlikle kadınlar toplumun varoluş ana sebebidir. Kurtuluş savaşında kadınlarımız vardı, bugün modern ve kalkınan Türkiye Cumhuriyeti ve yeni Türkiye'de yine kadınlarımız sayesinde var. Bizim kadınlara erkekler olarak da, toplum olarak da destek olmak ve sahip çıkmak zorumluluğumuz var." - Kazanankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan'da Özgecan İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement