Kazan'da Renkli Öğretmenler Günü Programı - Son Dakika
Güncel

Kazan'da Renkli Öğretmenler Günü Programı

Kazan\'da Renkli Öğretmenler Günü Programı

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Öğretmenler Günü renkli görüntülerin yaşandığı bir programla kutlandı.

24.11.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Öğretmenler Günü renkli görüntülerin yaşandığı bir programla kutlandı. Kazan Belediyesi tarafından hazırlanan sokak röportajında 'Öğretmen Kimdir?' sorusuyla mikrofon uzatılanların verdiği cevaplar salonu kahkahalara boğdu. Törende öğretmen ve öğrencilerin oratoryo gösterileri ile birilkte meslekte birinci yılını dolduran öğretmenler yemin etti.

Kazan Aile Yaşam Merkezi'nde hazırlanan programa Kaymakam Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Göktaş, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sansar, Jandarma Komutanı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Meslekte birinci yılını tamamlayanların yemininin de yer aldığı programda öğrenciler ve öğretmenlerin hazırladığı oratoryo gösterisi büyük beğeni aldı. Türkiye'nin değişik illerinde görev yapan öğretmenlerin mesajları da video aracılığıyla yayınlandı. Duygusal anların da yaşandığı Öğretmenler Günü programında emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.

Kaymakam Murat Duru ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 'Hizmet Şeref Belegesi' ile ödüllendirilen Ayşen Günay adlı öğretmenin elini öptü. Kazan belediyesi tarafından hazırlanan sokak röportajlarında ise 'Öğretmen Kimdir?' sorusuna verilen cevaplar arsında, 'Kalemdir, suluktur, kaynanadır, hocadır, ödevdir, iyi insanlardır' gibi cevaplar, salondaki duygusal havanın yerini kahkaha ve alkışa bıraktı. Kaymakam Murat Duru porgramda yaptığı konuşmada, "Anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Öğretmenlerimiz tarihte yaşadıkları toplumun gizli kahramanları olmuştur. Zor bir coğrafyada yaşadığımız bir gerçek. Cumhuriyetin kurulmasından sonra bugün Dünya'da sözü dinlenilen, güçlü bir devlet olmamızda öğretmenlerimizin büyük payı var" dedi.

Öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise konuşmasında, "Kötülükler, sizlerin verdiği eğitimle imha olmaktadır. Bir milletin bilimsel, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve kalkınmış olması, öğretmenlerin çabasına bağlıdır. Geleceğin teminatı çocuklarımızın yaşamlarının en önemli kısmı eğitim ve öğretim hayatlarıdır. Genç beyinlere sevgiyi dağıtan, doğruya yönelten, iyi olması için çaba gösteren öğretmenlerimiz kültür ve medeniyetimizde baş tacıdır. Kazan Belediyesi olarak öğretmenlerimizi sadece 24 Kasım'larda hatırlamıyor, yılın 365 gününde değer veriyor ve onların yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Görevimiz süresince eğitime verdiğimiz katkı ve destek ortada" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan'da Renkli Öğretmenler Günü Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement