Kazan'da Şehit Başsavcı İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Yerel

Kazan'da Şehit Başsavcı İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın menfur bir saldırı sonucu şehit olması Kazan’da binlerce kişinin katıldığı Gıyabi Cenaze Namazı ve yürüyüşle protesto edildi.

01.04.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın menfur bir saldırı sonucu şehit olması Kazan'da binlerce kişinin katıldığı Gıyabi Cenaze Namazı ve yürüyüşle protesto edildi.

Şehit Savcı için önce Ulu Cami'de mevlit okutuldu ardından İlçe Müftüsü Halil Karagöz gıyabi cenaze Namazı kıldırdı. Duanın ardından Müftüsü Halil Karagöz cemaatten helallik istedi. Daha sonra vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile Gazi Mustafa Kemal Caddesi ve Ankara Bulvarını takiben Milli Egemenlik Parkına kadar yürüdü.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve sloganlar eşliğinde yapılan protesto yürüyüşüne Kaymakam Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kazan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Çıtlak, Jandarma Komutanı Mehmet Coşkun ve Kazan'da görevli hakim, savcılar, emniyet ve jandarma mensupları ile 7den 70'e kadın erkek binlerce vatandaş katıldı.

Protesto yürüyüşünün Milli Egemenlik Anıtında sona ermesinin ardından bir basın açıklaması yapan Kazan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Çıtlak saldırıyı gerçekleştirenleri kınayarak, hiçbir saldırının kendilerini yıldıramayacağını, sonuna kadar görevlerinin başında olduklarını kaydetti. Necip Fazıl'dan alıntı yapan Çıtlak, "Biz sevmeyi, aşkı, Allah'ın rızası için ölmeyi ondan bundan değil, Mekke'de bir yetimden öğrendik" dedi.

Terörü ve alçakça saldırıyı lanetleyen Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Provokasyona gelmeyeceğiz. Ülkemizi karıştırmak isteyen taşeron örgütlerin tuzağına düşmeyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar ülkemizin gelişimini, değişimini, yeni Türkiye hedefini engelleyemeyecekler. Bu onurlu millet yarasını sarmasını bilir ve yoluna kaldığı yerden devam eder. Bir ölür bin diriliriz" diye konuştu.

Başsavcı Abdullah Çıtlak basın açıklamasının ardından vatandaşların taziyelerini kabul etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazan'da Şehit Başsavcı İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika


Advertisement