Kazan'da Son Kore Gazisine Son Görev - Son Dakika
Yerel

Kazan'da Son Kore Gazisine Son Görev

Kazan’da yaşayan son Kore Gazisi hayatını kaybetti.

29.09.2015 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazan'da yaşayan son Kore Gazisi hayatını kaybetti. 85 yaşındaki Kore Gazisi Sabri Demirkaya dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Kore Gazisi Demirkaya Güvenç Mahallesinde kılınan Cenaze Namazının ardından dualarla toprağa verildi. Köy konağından alınan cenaze tekbirler eşliğinde köy meydanına getirildi. Burada kılınan Cenaze Namazından sonra cenazeye katılanlardan helallik alındı. Gazinin Cenaze Namazına ailesi ve köylüleri katıldı.

Evinde hayatını kaybeden 4 çocuk, 18 torun sahibi Gazi Demirkaya'nın herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığı öğrenildi.

1951 yılında Kore'ye gönüllü olarak giden ve burada bir yıl kalan Gazi Sabri Demirkaya Muhabere Bölüğünde şoför olarak görev yaptı.

Babasıyla gurur duyduğunu söyleyen oğlu Mustafa Demirkaya çalıştığı iş yerinde Güney Kore'den gelen bir ekiple çalıştığını, babasının Kore Gazisi olduğunu öğrendiklerinde hepsinin gelip kendisine sarıldığını ve teşekkür edip minnet duygularını ifade ettiklerini söyledi.

Babasının Kore'ye gidişini ve orada yaşadıklarını anlatan oğlu Mustafa Demirkaya babasının acemi eğitimini Etimesgut Zırhlı Birlikler Tümeninde yaptığını belirterek, "Burada görev yaparken komutanları Kore'ye bir şoför göndereceklerini onu da kura ile belirleyeceklerini söylerler. Babam bunu duyunca içinden "Allahım umarım kurada ben çıkarım" diye geçirir. Kurada başkası çıkınca da üzülür. Ancak sonraki günlerde kurada ismi çıkan askerin ailesi gelerek oğullarının Kore gitmesini istemediklerini söylerler. Komutanlar bu ailenin isteğini dikkate alarak Kore'ye başka bir askeri yine kura ile göndermeye karar verirler. Kura çekilince de babamın ismi çıkar ve böylece dileği yerine gelmiş olur" dedi.

Babasının Kore'ye bir ay süren deniz yolculuğu ile gittiğini belirten Demirkaya, burada yaşadığı bir olayı ise babasından naklederek şöyle anlattı:

"Gemi Japonya sahillerine geldiğinde bir Amerikalı askerin Japon askerleriyle bilek güreşi yaptığını gördüm. Amerikalı Japon askerlerini tek tek yeniyordu. Ben de kendime güveniyordum ve karşısına çıktım, Amerikalıyı yendim. Orada bulunan Japonlar "Yenilmez Türk" diyerek kendi dillerinde bana tezahüratta bulundular. Kore'de kaldığım süre içinde kimse bileğimi bükemedi. Koreliler bizi çok severdi. Bizi gördükleri vakit "Ölümden korkmayan askerler geliyor" diye bağırırlardı." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazan'da Son Kore Gazisine Son Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement