Kazan'da Telefonla Dolandırıcılık Girişimi - Son Dakika
Yerel

Kazan'da Telefonla Dolandırıcılık Girişimi

Ankara'nın Kazan ilçesinde kendini telefonda polis olarak tanıtıp bir kişiyi dolandırmaya çalışan şüphelinin tespiti ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

15.04.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Kazan ilçesinde kendini telefonda polis olarak tanıtıp bir kişiyi dolandırmaya çalışan şüphelinin tespiti ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, çalıştığı iş yerinin Saray Mahallesi'ndeki şubesine yemek getiren Mustafa D'yi cep telefonundan arayan ve kendini polis olarak tanıtan bir kişi, Mustafa D'ye banka hesabının terör örgütünce ele geçirildiğini söyledi.

Mustafa D'den verdiği banka hesabına parasını yatırmasını isteyen kişi, bu kişiyi telekonferans yöntemiyle eşiyle de görüştürerek evinde olduğuna inandırdı. Bunun üzerine, Mustafa D, hesabından 6 bin lira çekip belirtilen hesaba yatırdı.

Mustafa D'ye telefonunun sürekli meşgul olması nedeniyle ulaşamayan eşi, endişelenerek kocasının çalıştığı şirketi arayıp yardım istedi. Şirket yetkilileri de araçtaki GPS cihazı yardımıyla Mustafa D'nin yerini belirleyip durumu polise bildirdi.

Polis ekipleri, başka bankadaki parasını da çekip dolandırıcının istediği hesaba yatırmak için bankaya giden Mustafa D'yi uyararak, telefondaki kişiye sezdirmeden dediklerini yapmasını istedi.

Polislerin yönlendirmesi üzerine ilk yatırdığı parayı bankadan geri alan Mustafa D, telefonda görüştüğü kişiye de parayı bankadan yatıramadığını ve evinde elden teslim etmek istediğini söyledi.

Karşıdaki kişinin bu teklifi kabul etmesi üzerine evine gitmek üzere yola çıkan Mustafa D, bir süre sonra karşıdaki kişinin telefonu kapattığını fark etti.

Polis ekipleri, şüphelinin tespiti ve yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazan'da Telefonla Dolandırıcılık Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement