Kazan'da Türkiye Bocce Şampiyonası Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Kazan'da Türkiye Bocce Şampiyonası Heyecanı

Kazan\'da Türkiye Bocce Şampiyonası Heyecanı

Kazan'da Türkiye Bocce Şampiyonası heyecanı Türkiye 1. Lig Bocce Raffa Şampiyonası, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde başladı.

03.03.2016 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazan'da Türkiye Bocce Şampiyonası heyecanı

Türkiye 1. Lig Bocce Raffa Şampiyonası, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde başladı. 4 gün sürecek şampiyonada 47 takım yarışacak. 20 ilden yaklaşık 200 sporcunun katıldığı şampiyona gençler, büyükler ve bayanlar kategorisinde yapılacak. Her takımın 4 karşılaşma yapacağı şampiyona Pazar günü sona erecek.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından şampiyonanın başlama atışını Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Bocce Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan birlikte yaptı. Kazan Belediyesi tarafından yaptırılan ve Türkiye'nin ilk müstakil Bocce sahasında düzenlenen şampiyonaya ilk kez katılan sporcuların da bulundu. 4 gün sürecek şampiyonanın ardından Bocce milli takımı kadrosunun belirleneceği Türkiye seçmeleri başlayacak. Kazan Belediyesi ayrıca Temmuz ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'na da ev sahipliği yapacak.

Kazan Belediye Başkanı Lokamn Ertürk, alışık olmaya başladıkları şampiyonalardan birine daha ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Ertürk, Bocce'nin merkez üssü Kazan oldu. Federasyon kurulduğunda 2008 yılında ilk sahayı yaptığımızda ve takımımız oluşturduğumuzda Kazan'da bazı çevrelerce çok ağır eleştirilere maruz kalmıştık. Bu bir vizyon meselesiydi. Bugün Kazan Belediye Spor altyapısında yetişip de Türkiye'nin değişik takımlarında mücadele eden yaklaşık 250 sporcumuz var. Bocce, maliyeti en düşük olan ve her yaştan insanın rahatlıkla yapabildiği, şiddetin gramını içermeyen bir spordur. Böyle bir sporu Türkiye'ye kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan'da Türkiye Bocce Şampiyonası Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement