Kazan - Demir Bilyalar Hayat Değiştirdi - Son Dakika
Güncel

Kazan - Demir Bilyalar Hayat Değiştirdi

Kazan - Demir Bilyalar Hayat Değiştirdi

Demir bilyalar hayat değiştirdi Ankara'nın Kazan İlçe Belediyesi, uzun yıllar spora yaptığı yatırımların meyvesini toplamaya başladı.

16.09.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demir bilyalar hayat değiştirdi

Ankara'nın Kazan İlçe Belediyesi, uzun yıllar spora yaptığı yatırımların meyvesini toplamaya başladı. 2008 yılında Türkiye'nin ilk müstakil Bocce Salonu'nu yapan Kazan Belediyesi, 2009'da Avrupa karma, 2011'de Avrupa Bayanlar Bocce Şampiyonalarına ev sahipliği yaparken, bu dalda 5 yılda 40 sporcusunu üniversiteli yapmayı başardı.

Türkiye'de yeni bir spor dalı olan Bocce sayesinde bir çok genç milli ünvanı alarak lise eğitiminin ardından üniversiteli oldu. Türkiye'de ilk müstakil spor salonunu yaparak Bocce'ye bir çok sporcu kazandıran Kazan Belediyesi'nin bu spora bir çok genci çekmeyi başardığı belirtildi. Düzenli antrenmanlara katılan ve Bocce'de kendini kanıtlayan 18 sporcu, bu yıl çeşitli üniversitelere yerleşti. Kazan belediyesi'nin Bocce'de 5 yıl içerisinde toplam 40 sporcusunu üniversiteli yapmayı başardığı kaydedildi. Üniversitelere kayıt yaptıran öğrenciler, 4 yıllık eğitimleri boyunca da aylık yaklaşık Bin TL burs hakkını kazandı. Üniversitelerine kayıt yapan birçok genç, "Bocce olmasaydı bizim de üniversiteli olma şansımız neredeyse yoktu. Bocce sporunu Kazan'a getiren Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e teşekkür ediyoruz" dediler.

Kazan'da Bocce sporu ile ilgilenen çeşitli yaş gruplarından yaklaşık 200 sporcu hem millilik ünvanı almak, hem de üniversiteli olmak için her gün yoğun bir şekilde antrenmanlara katılıyor. Misket oyunu olarak ta bilinen Bocce'nin Dünya'nın en eski spor dallarından birisi olarak kabul edildiği belirtilirken, 4 topla, 2 veya 4 kişi ile oynanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan - Demir Bilyalar Hayat Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement