Kazan Engelli Halk Ozanı Temeli: Bedensel Engel, Başarı Için Engel Değil - Son Dakika
Güncel

Kazan Engelli Halk Ozanı Temeli: Bedensel Engel, Başarı Için Engel Değil

Kazan Engelli Halk Ozanı Temeli: Bedensel Engel, Başarı Için Engel Değil

Engelli Halk Ozanı Temeli: Bedensel engel, başarı için engel değilHasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- BEYAZ Baston Dünya Görme Engelliler Haftası nedeniyle Kahramankazan Belediyesi ile İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşattı.

12.01.2017 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli Halk Ozanı Temeli: Bedensel engel, başarı için engel değil

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- BEYAZ Baston Dünya Görme Engelliler Haftası nedeniyle Kahramankazan Belediyesi ile İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşattı. Görme engelli halk ozanı Yakup Temeli, bir birinden güzel türküleri öğrenciler için söylerken, 'aşıklar atışması' şeklindeki programda kendisine halk ozanı Selahattin Dündar da eşlik etti. Temelli, "Ben 30 yaşında gözlerimi kaybettim. Bedensel engel, başarı için engel değil. Mühim olan düşüncenin engelli olmaması. Köklü kültürümüzü anlatmak için buradayız" dedi.

Kahramankazan Belediyesi ile İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, Beyaz Baston Dünya Görme Engelliler Haftası nedeniyle görme engelli halk ozanı Yakup Temeli ile öğrencileri bir araya getirdi. Efes Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi konferans salonunda düzenlenen programda, Temeli'ye halk ozanı Selahattin Dündar da eşlik etti. Aşıklar atışması şeklinde geçen programa Kahramankazan'da eğitim gören lise öğrencilerinin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adil Öztürk ve okul müdürleri hazır bulundu.

Halk ozanlarının seslendirdikleri eserlere öğrenciler de cep telefonlarının ışıklarını yakarak eşlik etti. Görme engelli halk ozanı Yakup Temeli'nin verdiği konsere yoğun ilgi gösteren öğrencilerden bir kısmı oturacak yer bulamadı. Öğrenciler, merdiven basamaklarında ve ara koridorlarda kendilerine yer buldu.

Aynı zamanda Dünya Aşıklar ve Şairler Derneği Başkanı da olan Halk Ozanı Yakup Temeli, öğrencilere bedensel engelin bir şeyler başarmak için çok ta engel olmadığını anlattı. Temeli, "Ben 30 yaşında gözlerimi kaybettim. Hayat böylede devam ediyor. İnsan böyle de başarılı olabiliyor. Bedensel engel başarı için engel değil. Mühim olan düşüncenin engelli olmaması. Köklü kültürümüzü anlatmak için buradayız. Bu güzel günde bizi yalnız bırakmadığınız için de gençlere ayrıca teşekkür ediyorum. Gençlere bu kültürü sevdirmek çok önemli. Burada basına, medyaya çok iş düşüyor. Onun için Doğan Haber Ajansı'na çok teşekkür ediyoruz bizleri burada yalnız bırakmadılar" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Yazıcı ise görme engelli ozan Aşık Yakup Temeli ile birlikte güzel bir etkinliğe imza attıklarını düşündüğünü belirterek, "Çok güzel bir katılım oldu. Soğuk bir günde çok sıcak bir program yapıldı. Öğrencilerimize, görme ve diğer bedensel engellerin sanat, spor ve eğitimde bir engel olmadığını ve her bireyin de 1 dakika sonrasında engelli adayı olduğunu anlatmak açısından güzel bir program olduğunu düşünüyorum" dedi.

Tören sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Yazıcı, katılımlarından dolayı Halk Ozanı Yakup Temeli ve Selahattin plaket takdim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan Engelli Halk Ozanı Temeli: Bedensel Engel, Başarı Için Engel Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement