Kazan-Gerede Karayolu Yeniliyor - Son Dakika
Yerel

Kazan-Gerede Karayolu Yeniliyor

Kazan-Gerede arasındaki karayolun 71 kilometrelik bölümünde yapılacak üst yapı çalışmaları törenle başladı.

26.05.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazan- Gerede arasındaki karayolun 71 kilometrelik bölümünde yapılacak üst yapı çalışmaları törenle başladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Kızılcahamam'da düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bu yolun Kapıkule'den İran'a kadar olan güzergahın geçiş noktası ve tarihi bir özelliğe sahip olduğunu belirterek, "Özellikle ağır vasıtaların daha çok kullandığı ve bu nedenle bozulması kolaylaşmış hale gelen bir yolumuz. Şimdi Kazan-Gerede arasındaki iyileştirme çalışmaları yapılmak suretiyle daha sağlıklı, daha güvenli ulaşım sağlanacak" diye konuştu.

Karayollarını genişletme ve iyileştirmenin yanında ülkedeki demiryollarının yüzde seksenini de tamamen yenilediklerini vurgulayan Baş, "Yeni ilavelerle, bu konuda da bir çağ atlamış durumdayız. Karayollarımızda da daha önce tek yol olan birçok yolu, iyileştirme ve yeni yol yapmanın dışında mevcut yolu bölünmüş yol yapmak suretiyle trafiği daha güvenli bir konuma getirdik" ifadesini kullandı.

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ise İç Anadolu'nun Batı Karadeniz ile bağlantısını sağlayan yolun üst yapısındaki deformasyonun giderilmesini plandıklarını kaydederek, "Toplam uzunluğu 91 km olan Kazan-Kızılcahamam-Gerede yolunun 71 kilometrelik kesiminde yapılacak üst yapı çalışmaları kapsamında çeşitli noktalarda alt geçitler inşa edilecek" şeklinde konuştu.

Kaza kara noktası olarak belirlenen kesimlerde de iyileştirmeler yapılacağını dile getiren Turhan, "Projenin toplam maliyeti 110 milyon liradır. Proje kapsamında 194 bin metreküp toprak işi yapılacak, 21 bin metreküp beton ve 620 ton inşaat çeliği kullanılacaktır. 175 bin 250 ton temel ve alt temel serilecek. 167 bin ton sıcak karışım malzemesi serilecek" bilgisini verdi.

Son 12 yıllık süreçte 17 bin 619 km'lik bölünmüş yol ile toplamda bölünmüş yol ağını 23 bin 700 km'ye çıkardıklarını vurgulayan Turhan, "2023 yılında, yol ağımızın tamamını sıcak karışım ile kaplamalı hale getirme hedefimiz var. 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için 7169 km daha bölünmüş yol yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Ankara Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de yaptığı konuşmada " Türkiye'deki yolların standartlarını o kadar yükselttik ki, otobanlar bütün şehirlerarası duble yollar yapıldı. Bu kadar yoğun Kızılcahamam-Gerede arasındaki yolda ciddi bozukluklar var. Dolayısıyla hayırlı bir hizmet. Kaliteyi ciddi manada yükselteceğiz" görüşünü paylaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazan-Gerede Karayolu Yeniliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement