Kazan Satı Kadın Ödülleri Kazan'da Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Kazan Satı Kadın Ödülleri Kazan'da Sahiplerini Buldu

Kazan Satı Kadın Ödülleri Kazan\'da Sahiplerini Buldu

Satı Kadın ödülleri Kazan'da sahiplerini buldu ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde 8 Şubat'ta Türk kadınının Meclis'e girmesinin 81'inci yıldönümü nedeniyle Satı Kadın anısına 'Hayme Ana Bacıbey' ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

09.02.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Satı Kadın ödülleri Kazan'da sahiplerini buldu

ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde 8 Şubat'ta Türk kadınının Meclis'e girmesinin 81'inci yıldönümü nedeniyle Satı Kadın anısına 'Hayme Ana Bacıbey' ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Törene Ankara Milletvekili Emrullah İşler, eski bakanlardan İmren Aykut, Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Eşi Meral Ertürk, Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar ile yönetimi, Kadem Derneği üyeleriyle yüzlerce vatandaş katıldı. Bu yıl 5'incisi düzenlenen ödül töreninde, seçilmiş ilk kadın bakan olduğu için Şehircilik ve Çevre eski Bakanı İmren Aykut'a, Cinsiyet ayrımı yapmaksızın kadın derneği olan Kadın ve Demokrasi Derneği'ne (KADEM) İlk köylü kadın milletvekili Satı Kadın anısına yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e ödül verildi. Ayrıca 'Diriliş Ertuğrul' dizisinde 'Hayme Ana'yı canlandıran Hülya Darcan ile dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ da ödüle layık görüldü.

Tören, Kazan Belediyesi tarafından yaptırılan Satı Kadın Anıt mezarı ve Satı Kadın Müzesi'ni ziyaretle başladı, Kazan Aile Yaşam Merkezi'nde devam etti. Davetlileri girişte, Kazan Belediyesi Seymen Ekibi ve tarihte kurulmuş 17 Türk devletini temsilen ayaklı bayrak karşıladı. Kahraman Türk kadınları ve tüm şehitlerin huzurunda yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol konuşmaları yer aldı. Program kapsamında Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Selçuklu ve Osmanlı Dönemini yansıtan kıyafetler sergilendi. Görsel ışık oyunlarıyla podyuma çıkan mankenler, Osmanlı rüzgarı esintileriyle izleyenleri adeta büyüledi.

Törende konuşan Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Satı Kadın Burada olduğu gibi beşindi dönemde Meclis'e girmiş diğer kadın milletvekillerimizin isimlerinin de hiçbir yerde yaşatılmadığını öğrendik. Satı Kadın isminin burada yaşatılmasından dolayı da bir Ankaralı olarak gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle diğer milletvekillerinin isimlerinin de kendi illerinde yaşatılmasının önemini bir kere daha hatırlatmak istiyorum" dedi.

ESKİ BAKAN İMREN AYKUT: SATI KADINLAR UNUTULMAMALI

Eski bakanlardan İmren Aykut ise konuşmasında, "Demokrasinin sembolü olan Satı Kadın ve diğer 17 kadın hiç unutulmamalı. Ama bunlardan bir tek Satı Kadın unutulmadı. Çünkü Kazan Belediyesi, Kazan halkı ona sahip çıktı. Satı Kadın adına yapılan onca eser bir vefa örneğidir. Sadece Satı Kadın'a vefa değil, aynı zamanda demokrasiye sahip çıkmaktır. Lafla demokrasiye sahip çıkılmaz. Onun bu tür sembolleriyle demokrasiye sahip çıkılır" dedi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de Türk kadının parlamentoda somut olarak temsil edilmesinin yıldönümünü kutladıklarını belirtti. Ertürk, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Satı Kadın ile Dünya'ya bir mesaj veriyor. Okuma yazması olmayan bir köylü Anadolu kadınının neler yapabileceğini göstermiş oluyor. Türkiye'nin de önemli bir değeri olan Satı Kadın'ın adının yaşatılması, onu hatırlamak ve Türk kadınına hak ettiği değeri vermek, onu hatırlatmak adına son derece önemli bir tören" dedi.

Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar ise törenin, adı yaşatılan Satı Kadın'ın şehrinde yapıldığını hatırlatarak, "Bu vesileyle 8 Şubat 1935'te meclise giren diğer 16 kadın milletvekilinin illerinin yöneticilerine mesaj vermek istedik. Kazan'da müzesi, mahallesi, parkları, okulları ile Satı Kadın'a ahde vefa gösterilmiş. Diğer milletvekillerinin adının 16 ilde de yaşatılması adına katkı koyabilirsek mutlu olacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan Satı Kadın Ödülleri Kazan'da Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement