Kazan - Uygur Kardeşler: Babamızı Çok Özlüyoruz - Son Dakika
Güncel

Kazan - Uygur Kardeşler: Babamızı Çok Özlüyoruz

Kazan - Uygur Kardeşler: Babamızı Çok Özlüyoruz

Uygur kardeşler: Babamızı çok özlüyoruz Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler anneleri Necla Uygur ile birlikte Türk tiyatrosunun büyük ustası babaları Nejat Uygur'un 25 yıl önce sahneye koyduğu 'Marko Paşaö müzikal oyunu ile Ankara'nın Kazan İlçesi'nde sahne aldı.

08.05.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uygur kardeşler: Babamızı çok özlüyoruz

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler anneleri Necla Uygur ile birlikte Türk tiyatrosunun büyük ustası babaları Nejat Uygur'un 25 yıl önce sahneye koyduğu 'Marko Paşaö müzikal oyunu ile Ankara'nın Kazan İlçesi'nde sahne aldı. Türkiye turnesine 9 kişilik oyuncu kadrosu ile çıkan Uygur kardeşler, Ankara'nın Kazan İlçesi Aile Yaşam Merkezi Modern Salonu'nda sahne aldı. Uygur Tiyatrosu'nun 'Marko Paşaö müzikal tiyatro gösterisini Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, Kaymakam Murat Duru'nun eşi Elif Duru, belediye başkan yardımcıları çok sayıda vatandaş izledi. Uygur kardeşlerle fotoğraf çektirmek isteyen çok sayıda izleyici uzun süre sıra beklerken birçok genç tiyatrocu olmak istediğini belirtti. Babaları Nejat Uygur'un 25 yıl önce sahneye koyduğu müzikal tiyatro gösterisi Marko Paşa gösterisi sonrası Doğan Haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı. Oyuncu Behzat Uygur, 'Ustamız babamız bize hep şöyle derdi; 'Türkiye'nin her yerinde tiyatro. Sadece İstanbul İzmir de değil, Doğusuyla Batısıyla Güneyiyle ülkenin her yerinde tiyatro.' Dolaşacağız işimiz bu çünkü. Toplumumuzun tiyatroya çok ihtiyacı olduğunu her yerde ihtiyacı olduğunu söylemek lazım. En iyi, en çok eğlendiren eğitim aracıdır tiyatro. Dünya'nın en keyifli işidir, bisiklete binmek gibidir. Bir defa izleyip mutlu olursanız tiyatroyu seyretmekten, ömrünüzün sonuna kadar onu ararsınız ve tekrar seyretmek tekrar izlemek istersiniz. O yüzden herkesin tiyatroya gitmesi herkesin tiyatro ruhunun bir parçası olması gerekiyor. Sanatın bir parçası olması gerekiyorö diye konuştu. Süheyl Uygur ise, Kazan'da gördükleri ilgiden dolayı memnun olduklarını belirtirken şunları söyledi: 'Futbolcular nasıl motive olur bizde burada seyirciyle beraber motive olup oyunumuza baya bir saldırdık diyebiliriz. Ustamız babamızı özlüyoruz. Bizim dışımızda tüm ülke özlüyor zaten. Ülkenin neresine gitsek hangi bölge hangi ilçesine gitsek Nejat Uygur ile ilgili vatandaşların seyircilerin bir anısı var. Özlenmez mi Nejat Uygur Usta' O her zaman yüreğimizde. Bizim oyunumuzda bütün oyuncular Nejat Uygur, bütün seyirciler Nejat Uygur, hepimiz Nejat Uygur oluyoruz. Ondan bir parçalar aktarmaya çalışıyoruz seyircilerimize. Onlarda alkışlarıyla buna cevap veriyorlar. Zaten alkışlarında büyük çoğunluğu Nejat babaya gidiyorö diye konuşu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan - Uygur Kardeşler: Babamızı Çok Özlüyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement