Kazanın Ardından Kaçan Sürücünün 'Evimdeyim' Yalanını Baz İstasyonu Bozdu - Son Dakika
Güncel

Kazanın Ardından Kaçan Sürücünün 'Evimdeyim' Yalanını Baz İstasyonu Bozdu

Kazanın Ardından Kaçan Sürücünün \'Evimdeyim\' Yalanını Baz İstasyonu Bozdu

Düzce'de, motosikletiyle evine giden 17 yaşındaki Enes Akdemir'e çarparak ölümüne neden olan İsmail Kocabıyık, kazanın ardından kaçarken, eşi kazayı üstlendi.

14.02.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de, motosikletiyle evine giden 17 yaşındaki Enes Akdemir'e çarparak ölümüne neden olan İsmail Kocabıyık, kazanın ardından kaçarken, eşi kazayı üstlendi. Görgü tanıkları otomobili kadının kullanmadığını ifade edince, İsmail Kocabıyık'ın cep telefonu sinyallerinden nerede olduğunun tespit edilmesi istendi. Cep telefonu sinyallerinin olay yerine yakın baz istasyonundan geldiği tespit edilen İsmail Kocabıyık 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1 Aralık 2013 günü akşamı Aydınpınar Caddesi'nde meydana gelen kazada, motosikleti ile evine giden Düzce Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Enes Akdemir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazayı otomobilde bulunan Mukadder Kocabıyık üstlenirken, görgü tanıkları otomobili kullanan kişinin kadın olmadığını iddia etti. Enes Akdemir'in ailesi ve avukatı, görgü tanıklarının ifadeleri üzerine otomobili kullanan kişinin Mukadder Kocabıyık'ın eşi İsmail Kocabıyık olduğunu ileri sürerek, kaza anında evinde olduğunu ifade eden İsmail Kocabıyık'ın bu sırada nerede olduğunun tespit edilmesini istediler. Mahkeme, GSM şirketinden İsmail Kocabıyık'ın olayın olduğu saatte nerede olduğunun belirlenmesi istendi. İsmail Kocabıyık'ın kaza sırasında cep telefonu sinyallerinin evine yakın baz istasyonundan değil, olay yerine yakın baz istasyonundan geldiği tespit edildi. Düzce Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle adam öldürme' suçundan yargılanan İsmail Kocabıyık, 4 yıl hapisle cezalandırıldı. Akdemir ailesi 4 yıl hapis cezasını az bularak Yargıtay'a başvurmaya hazırlanırken, serbest kalan Mukadder Kocabıyık'ın da cezalandırılmasını talep edecekler.

YARGITAY'A İTİRAZDA BULUNACAKLAR

Düzce'nin Otluoğlu Köyü'nde oturan ölen Enes Akdemir'in babası 45 yaşındaki Fevzi Akdemir kazayı gören kişilerin duyarlılığı sayesinde sürücünün kadın olmadığı iddiası üzerine soruşturmayı başlattıklarını belirterek, "Bir görgü tanığı kaza haberini televizyonda seyretmiş. Televizyonda sürücünün kadın olduğunu söylemişler. Görgü tanığı rahatsız oluyor ve polis arkadaşını arayıp durumu anlatıyor. Polis 'Gel ifade ver' diyor ve gidip karakolda ifade veriyor. Çocuğa çarpanın kadın olmadığını bir erkek olduğunu söylüyor. Daha sonra başka görgü tanıkları da çıktı. Avukatlarımız çok uğraştı. İlk mahkemede baz istasyonundan konuşma kayıtlarını ve yer tespiti istediler. Şahıs mahkemede evde olduğunu söylemişti, ancak istasyon kayıtlarından evde olmadığı olay yerinde olduğu anlaşıldı. Kendisine mahkeme 4 yıl ceza verdi. Bu ceza bizi tatmin etmedi. Bir üst mahkemeye gideceğiz ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

Oğlunun amatör futbol kulübünde oynadığını söyleyen Fevzi Akdemir, "Düzce Belediyespor'da U17 takımında oynuyordu. 1 yıldır da A takımla antrenmanlara çıkıyordu. Ben bir fabrikada çalışıyorum. Her gün mezarlığın önünden iki sefer geçmek zorundayım, her gün kazanın olduğu yerden geçme zorundayım. Her gün ölümüne sebep olan şahsın evinin önünden geçmek zorundayım, her gün antrenman yaptığı sahanın önünden, okuduğu okulun önünden geçmek zorundayım. Çok zor, çok zor" diye konuştu.

ÇOK AZ CEZA ALDI

Anne Nurşen Akdemir ise adaletin yerini bulmasını istediklerini ifade ederek, "Çok az ceza aldı. 4 yıl olmaması lazımdı. Bir cana 4 yıl nedir'Yaradan onlara evlat acısı tattırmasın ama vicdanı ile baş başa kalsın. Ben nasıl yandım ise o yansın demiyorum. Benim yandığım gibi kimseler yanmasın ama adalet yerini bulsun" dedi. - Zce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazanın Ardından Kaçan Sürücünün 'Evimdeyim' Yalanını Baz İstasyonu Bozdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement