Kazaz Çarşısı Eski Günlerine Dönüyor - Son Dakika
Güncel

Kazaz Çarşısı Eski Günlerine Dönüyor

Kazaz Çarşısı Eski Günlerine Dönüyor

Şehre yeterli turistin gelmemesinden dolayı dükkânlarını siftahsız kapatan esnaf yaz mevsiminin gelmesiyle beraber bir nebze de olsa rahat nefes aldı.

27.05.2016 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha önce Suruç'ta patlayan bomba ile başlayan esnafın ekonomik krizi ve müşteri sıkıntısı geride kalmaya başladı. Özellikle Doğu'da yaşanan çatışmalardan sonra Haşimiye Meydanı'nda bulunan tarihi çarşılardaki birçok esnaf dükkânlarını kapatmak zorunda kalmıştı. Kimin Başbakanlık koltuğuna oturacağıyla başlayan siyasi istikrarsızlığın ortadan kalkması ile beraber esnaf rahat bir nefes almaya başladı. Özellikle Sipahi Pazarı esnafı birkaç ay öncesine kadar dükkânlarını kapatmak zorunda kalmıştı. Yaz mevsimin gelmesi ve düğünlerin artmasından dolayı Kazaz Çarşısı esnafı müşteri bulmaya başladı.

DÜĞÜNLER DE OLMASA…
Şehre yeterli turistin gelmemesinden dolayı dükkânlarını siftahsız kapatan esnaflar yaz mevsimin gelmesiyle beraber bir nebze de olsa rahat nefes aldı. Özellikle yaz mevsimlerinde artan kır düğünleri ve beraberindeki çeyiz merasimi Kazaz Çarşısı esnafının yüzünü güldürdü.

DAHA ÇOK TURİSTİN GELMESİ GEREKİYOR
Yaz mevsimine girilmesi ve düğünlerin artmasıyla beraber işlerin yavaş yavaş açıldığını belirten Kazaz Çarşısı esnafı, çarşıya daha çok turistin gelmesi gerektiğini belirtti. Pazar esnafı, "Daha önceden durgun olan işlerimiz düğün mevsimin gelmesiyle beraber açılmaya başladı. Önceden siftah yapmadan dükkânı kapatıyorduk. Şimdilerde ise evimize ekmek götürebiliyoruz. İşlerimizin tam anlamıyla yerine oturması için daha çok turistin gelmesi gerekiyor" dedi. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kazaz Çarşısı Eski Günlerine Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement