Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği'nden Hes'e Karşı Festival - Son Dakika
Güncel

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği'nden Hes'e Karşı Festival

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, "Temiz bir doğa, özgür ve mutlu bir hayat için" sloganıyla 3-7 Eylül tarihlerinde 1. Kazdağı Ekofestivali'ni düzenliyor.

21.08.2014 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, "Temiz bir doğa, özgür ve mutlu bir hayat için" sloganıyla 3-7 Eylül tarihlerinde 1. Kazdağı Ekofestivali'ni düzenliyor.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği'nden yapılan açıklamada, Kazdağı'nın altın madenciliği ve termik santrallardan sonra şimdi de HES tehdidi altında olduğu belirtildi. Kazdağı'nın derelerinin, şelalelerinin HES'lere ve içme suyu barajlarına kurban edileceği, vadilerin ve bazı köylerin sular altında kalacağı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Sizleri "temiz bir doğa, özgür ve mutlu bir hayat için' 3-7 Eylül tarihleri arasında Fidanlık Mevkii-Adatepe Köyü- Ayvacık, Çanakkale'de gerçekleştireceğimiz 1. Kazdağı Ekofestivali'ne bekliyoruz. Kazdağı Ekofestivali, ülkemizde doğada gerçekleştirilen ilk festival olacak. Hem bölgedeki HES tehditlerine dikkatleri çekmek, hem de ekolojik yaşam deneyim ve bilgilerini paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz ekofestivalde doğa yürüyüşleri, sergiler, paneller, söyleşiler, atölyeler, belgesel gösterimleri, konserler olacak. Gündüz derede yüzecek, akşam kamp ateşi eşliğinde müzik dinleyeceğiz. Ekolojik yaşam bilgi ve deneyimlerimizi paylaşacak, kültürel değerlerimize ve doğamıza sahip çıkacağız. Tüm etkinlikler ücretsiz olacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği'nden Hes'e Karşı Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement