Kazdağları'nda Belediye Oteli - Son Dakika
Güncel

Kazdağları'nda Belediye Oteli

Kazdağları\'nda Belediye Oteli

Çanakkale'de Kazdağları'nın doğal güzelliklerini bünyesinde barındıran Yenice İlçesine, AK Partili Belediye Başkanı Veysel Acar tarafından, 2 milyon liralık yatırımla dağ oteli kazandırıldı.

08.09.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de Kazdağları'nın doğal güzelliklerini bünyesinde barındıran Yenice İlçesine, AK Partili Belediye Başkanı Veysel Acar tarafından, 2 milyon liralık yatırımla dağ oteli kazandırıldı. Kazdağ Göknar'ının adı verilen otelde, isteyene dağ manzaralı, isteyene şehir manzaralı oda alternatifi sunuluyor.

Yenice'nin AK Partili Belediye Başkanı Veysel Acar, hem Kazdağları'nın hem de ilçenin güzelliklerine penceresi açılan dağ oteli yaptırdı. Yenice'nin doğal güzelliklerinin başka hiçbir yerde bulunmadığını belirten Belediye Başkanı Veysel Acar, bunu ortaya çıkarmak için projeler üretmeye başladı. İlk olarak 5 yıl önce de, Kazdağları'nın eteklerindeki ilçeye, arkasında yeşil bir görüntü ve önünde panoramik bir görüntüye sahip olan yarı olimpik yüzme havuzu inşa ettirdi. Geçtiğimiz yıl da yüzme havuzunun yanında, 8 bin metrekarelik arazi üzerine 3 katlı dağ otelinin temelini attı. Tamamı belediye kaynakları ile 2 milyon lira harcanarak yapılan 40 oda ve 82 yataklı dağ oteli bir yılda tamamlandı. Geçtiğimiz Nisan ayında da hizmete açıldı. ADINI KAZDAĞI GÖKNAR'INDAN ALDI Belediye Başkanı Veysel Acar, Gökhar ağacının Kazdağları'nda yetişen endemik bir tür olduğunu ve müşterilerin de buna dikkatini çekmek için dağ oteline 'Göknar' adını verdiklerini söyledi. Otelin önüne de simge olması için bir göknar fidanı dikerek, Kazdağları'nın güzelliklerinden bir örneği müşterilere sunduklarını belirten Başkan Veysel Acar, Dağ otelimize gösterilen ilgi ve alakadan memnunuz. Otelle birlikte, Kazdağları'nın Asar Tepesi'nde yürüyüş yolları ve tırmanma parkuru var. Müşterilerimiz doğa yürüyüşü yapabiliyor. Çok bilinmemekle birlikte dileyen yamaç paraşütü yapıyor. İsteyen de yüzme havuzunu kullanıyor. Bölgede müthiş bir bitki çeşitliliği var. Bazı bitki türlerinin koruma altına alınması için bilimsel çalışmalar yaptırıyoruz. Doğa ile iç içe olmak, kendini bulmak isteyen, zihnini temizlemek isteyen insanların, yeşili ve doğayı seven insanların buraya gelmesini istiyoruz. Şu ana kadar gelen misafirler otelimizden memnun. Önümüzdeki dönemde daha çok ilgi göreceğine inanıyoruz dedi.

İSTEYENE DAĞ, İSTEYENE ŞEHİR MANZARASI

Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, otelin 40 odasının bulunduğunu, 2'si süit, 2'si aile odası, 6'sı da çatı katı odası olmak üzere toplam 82 oda ile müşterilerine alternatifli bir seçenek sunduğunu söyledi. Başkan Acar, Çatı katında Kazdağlarına bakan taraftaki odalarda adeta çam ağaçlarıyla iç içe ortamda, yeşilliğin içinde, kuş sesleri arasında zaman geçiriyorsunuz. Çatı katında ön tarafında ise şehir manzaralı odalar bulunuyor. İsteyen dağ manzaralı, isteyen panoramik İlçe görüntüsü olan odada kalabilir. Otelimizde ayrıca 150 kişilik restoran, 100 kişilik toplantı salonu, teras bahçe bulunmakta diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazdağları'nda Belediye Oteli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement