Kazdağları'nda Domuz Avı - Son Dakika
Güncel

Kazdağları'nda Domuz Avı

Kazdağları\'nda Domuz Avı

Balıkesir'in Edremit İlçesi Dereli Mahallesi'nde, 60 avcının katılımıyla yapılan sürek avında, 7 saatte 6 yaban domuzu vuruldu.

11.02.2015 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit İlçesi Dereli Mahallesi'nde, 60 avcının katılımıyla yapılan sürek avında, 7 saatte 6 yaban domuzu vuruldu.

Edremit Gümrük Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Mahmut Aydın, Kazdağları'nda birçok arazinin yaban domuzları tarafından tahrip edilmesi üzerine İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvuruda bulunup, domuz avı yapmak istediklerini bildirdi. Bunun üzerine yetkililer bölgede inceleme yaptı, tarım arazilerinin zarar gördüğünü belirledi. Gerekli izinlerin alınmasının ardından geçen hafta sonu bölgede yaşayan 60 avcı Dereli Köyü'ndeki Kızılçukur Mevkisi'nde bir araya geldi. Önlemlerin alınmasının ardından 60 avcı, 07.00 ile 14.00 saatmleri arasında domuz avına çıktı. Av köpeklerinin de bulunduğu avda toplam 6 domuz etkisiz hale getirildi.

'NEREDEN ŞİKAYET GELİRSE, ORAYA AV DÜZENLENİYOR'

Kulüp Başkanı Mahmut Aydın, sürek avının kulübün kuruluş yılı olan 1970 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirildiğini belirterek şunları kaydetti:

"Bölgede domuz popülasyonunun giderek artış göstermesi üzerine, üreticilerin ve köylülerin isteği üzerine domuz avı düzenledik. Biz avlamasak, üreticinin ürün kaybı artar. Domuzlar, yaşlı zeytin ve mandalina ağaçlarını bile köklerinden söküp atabiliyor. Hangi yöreden çok şikayet gelirse, o bölgede av düzenliyoruz. Avın nerede düzenleceği gelen şikayetlerle belirleniyor. Bu yılki avımızı Dereli Köyü'nde yaptık. Gerekli tüm izin ve güvenlik önlemleri alınarak ava çıkıldı. Bir aksilik çıkmadan av sonlandırıldı. Sabah başladığımız avlanmayı öğleye kadar sürdürdük. Öğleden sonra üyelerimiz için hazırladığımız mangal partisi ve çeşitli yarışmalar ile doyasıya eğlendik." - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazdağları'nda Domuz Avı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement