Kazdağları'nda Kar Esareti - Son Dakika
Güncel

Kazdağları'nda Kar Esareti

Kazdağları\'nda Kar Esareti

Balıkesir'in Edremit ilçesi ile Çanakkale'nin Yenice ilçeleri arasında yer alan ve Kazdağları'nın yüksek kesimlerinden geçen 'Avunya Karayolu', kar yağışından olumsuz etkilendi.

31.12.2014 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesi ile Çanakkale'nin Yenice ilçeleri arasında yer alan ve Kazdağları'nın yüksek kesimlerinden geçen 'Avunya Karayolu', kar yağışından olumsuz etkilendi. Öğle saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışı yolun kapanmasına neden oldu.

Gece saatlerinde zaman zaman kar yağışı ve buzlanma yüzünden trafik akışının zorlandığı Avunya Karayolu'nda tuzlama ve küreme çalışmaları aralıksız devam ettiği öğnerilirken, bugün saat 12.00 sıralarında artan kar yağışı, yolun trafiğe kapanmasına yol açtı. Karayolları ekipleri, kapanan dağ yollarını açık tutmak için kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürürken, bazı dağ evlerine ve hayvan ağıllarının bulunduğu alanlara, ancak arazi araçlarıyla ulaşılabildiği bildirildi.

İŞLETMECİDEN 'YOLA ÇIKMAYIN' UYARISI

Kazdağı'nda restoran ve piknik yeri işleten Gülsüm Yalazı (60), bölgede yoğun tipi ve kar yağışı bulunduğunu belirtip, "Yağış arttı, yol trafiğe kapandı. Her yıl ilk kar yağışında bu yol zaman zaman kapanır. Kar heyecanına kapılıp bölgeye gelmeyi düşünen misafirlerimizden yolda kalmamaları için şimdilik bu isteklerini ertelemelerini istiyoruz" dedi. Yalazı, yolun açıldığında sosyal medya aracılığıyla bunu duyaracaklarını

söyledi.

SİS, EDREMİT- BALIKESIR YOLUNU KAPATTI

Ayrıca, yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu Edremit- Balıkesir Karayolu'nun ulaşıma zaman zaman kapandığı, onlarca yolcu otobüsü ve özel aracın yolda kaldığı öğrenildi. Karayolunun 33'üncü kilometresinde yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin sıfır noktasına kadar düştüğü öğrenilirken kaymakamlık, sürücüleri yola çıkmamaları için belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla uyardı. Balıkesir- Manisa yolunun kapanması üzerine buradaki araçlar Balıkesir-Havran-Edremit üzerinden İzmir'e doğru yönlendirilmişti. Sürücüler burada da sis engeliyle karşılaştı. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazdağları'nda Kar Esareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement