Kazdağları'nın Gizemli Yerleri Keşfettiler - Son Dakika
Yerel

Kazdağları'nın Gizemli Yerleri Keşfettiler

Kazdağları\'nın Gizemli Yerleri Keşfettiler

Edremit İda Körfez Sporları Gurubu’nun Kazdağları içindeki gidilmeyen bölgeye düzenlenen gizemli yürüyüşü büyük ilgi gördü.

30.05.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit İda Körfez Sporları Gurubu'nun Kazdağları içindeki gidilmeyen bölgeye düzenlenen gizemli yürüyüşü büyük ilgi gördü.

Grup Başkanı Nez Sarı'nın öncülüğünde muhteşem bir gün geçiren trekkingciler, Kazdağları'nın kalbini fethettiler.

Edremit, Güre, Gömeç ve Havran'dan katılan grup üyesi kişi araçla Adatepe köyünden dağın içine girdiler. Belirli noktada aracı bırakıp ormanın içinden yürüyüşe başladılar. Keçi sürüleri, çoban köpekleri, çobanların yaylada kaldıkları barakaları ve keçi ağıllarının içinde yürüyerek, doğal güzellikleri fotoğraflayıp içlerine temiz havayı çekerek buz gibi çeşmelerden soğuk su içtiler. Ardından ise patikalardan geçip Ayıgülü (Şakayık)'nü karşılarında görünce adeta gözlerine inanamazken, kendilerini gül bahçesi içinde buldular. Grup üyeleri, soğanlı ve nadir bulunan türlerden olan Ayıgülü şakarıklarına zarar vermeden, bu muhteşem manzarayı fotoğrafladılar.

Ardından bu güzellikleri arkalarında bırakarak, başka güzellikleri görebilmek için yürüyüşe devam ettiler. Büyük meşe ağaçlarını altında buz gibi akan çeşme başında barakaların içinde ateş yakıp, közde isli çaydanlıkta demlenen çayı yudumlarken köylülerle sohbet edip burada soluklandılar. Grup üyeleri, devasa çınar, çam meşe ağaçları içindeki muhteşem renk cümbüşü içinde 15 kilometrelik yok katederek gezilerini tamamladılar. Trekkingciler, Kazdağları'nın bu gizemli yerlerini görme fırsatı veren grup başkanı Nez Sarı'ya teşekkür edip, bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere tatlı bir yorgunlukla yeniden buluşmak ümidiyle ayrıldılar. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazdağları'nın Gizemli Yerleri Keşfettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement