Kazıkbeli Yayla Yolu Asfalt Olacak - Son Dakika
Yerel

Kazıkbeli Yayla Yolu Asfalt Olacak

Kazıkbeli Yayla Yolu Asfalt Olacak

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Türkiye’nin en bilinir ve Doğu Karadeniz’in en kalabalık yaylalarından birisi olan Kazıkbeli Yaylası yolunun asfaltının bu yıl tamamlanmasının planladığını söyledi.

21.05.2014 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Türkiye'nin en bilinir ve Doğu Karadeniz'in en kalabalık yaylalarından birisi olan Kazıkbeli Yaylası yolunun asfaltının bu yıl tamamlanmasının planladığını söyledi.

Beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Güvendi, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Bölükbaş, Kürtün İlçe Özel İdare Müdürü Mahir Küçük'le birlikte Yukarı Kürtün Grup Yolunda incelemelerde bulunan Vali Dr. Yusuf Mayda, Beşiraltı mevkiinde muhtarlarla bir araya geldi.

Vadide yer alan 17 köy muhtarının katıldığı toplantıda muhtarların ve köylülerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Vali Mayda, önceki yıllarda 20 kilometresi asfalt yapılan Yukarı Kürtün grup yolunun Söğüteli köyüne kadar olan 13 kilometrelik kısmının da bu yıl İl Özel İdaresi ve Kürtün Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından asfalt yapılacağını söyledi.

Vatandaşların ve muhtarların talepleri ile ilgili notlar alarak ilgililere talimatlarını veren Vali Mayda, yerel imkanlarla çözülebilecek bütün sorunların tek tek çözüleceğini dile getirerek, yerelde aşılamayacak konularda da Ankara'nın desteğini alacaklarını belirtti.

Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Söğüteli köyüne bağlı 2 bin 300 metre rakımlı Kazıkbeli yaylasına giden Vali Mayda, Söğüteli çıkışından yaylaya kadar olan 7 kilometrelik yolda incelemelerde bulundu.

Köy ile Kazıkbeli yaylası arasındaki yolun altyapısının ve alt temel çalışmalarını bu yıl içerisinde bitirmeyi ve yolunu beton yapmayı planladıklarını dile getiren Vali Mayda, vadide yer alan köylere ulaşımı sağlamasının yanında yaz mevsiminde onbinlerce vatandaşın Kazıkbeli ve civarındaki yaylalara ulaşımını sağlayan Yukarı Kürtün grup yolunun asfaltının bu yıl bitirilmesi için bütün imkanları seferber edeceklerini söyledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazıkbeli Yayla Yolu Asfalt Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement