Kazım Ertek Gazetecilik Yarışması Ödülleri - Son Dakika
Güncel

Kazım Ertek Gazetecilik Yarışması Ödülleri

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Kazım Ertek Gazetecilik Yarışmasında 3 Anadolu Ajansı muhabiri ödüle layık görüldü.

16.01.2015 18:23  Güncelleme: 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) tarafından düzenlenen Kazım Ertek Gazetecilik Yarışması'nda 3 Anadolu Ajansı (AA) muhabiri ödüle layık görüldü.

Kentte görevli gazetecilerin katılımıyla haber, fotoğraf, röportaj, görüntü ve mizanpaj kategorilerinde düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Kasr-ı Hümayun'da gerçekleştirildi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Atilla Sertel, 16 Ocak'ın cumhuriyetin kuruluşunun açıklandığı tarihi gün olduğunu belirterek, aynı heyecanı yüreklerinde taşıdıklarını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 16 Ocak 1923'te Kasr-ı Hümayun'da gazeteci ve aydınlarla buluşarak, bağımsız Türkiye'nin kuruluşunu açıkladığını anımsatan Sertel, 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin ilan edildiğini, o günden bugüne Türkiye'de çağdaşlık, laiklik, demokrasi ve özgürlüklerin tek güvencesinin cumhuriyet ve Atatürk'ün aydınlattığı yol olduğunu vurguladı.

Sertel, şöyle konuştu:

"Cumhuriyetle kim alay etmek, küçük görmek istiyorsa, kim Atatürk'ün Kuvayi Milliye sınırları içinde birlik ve beraberlik yarattığı ve bugünlere getirdiği vatanı, Atatürk'ün çizdiği yolu, kötülüyor ve karalıyorsa Atatürk'ün cumhuriyetinin değerleriyle alay etmeye kalkışıyorsa biliniz ki o çarpılır, çarpılır ve çarpılır. Bağımsızlığı ve cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk öğretti bize. Bu cumhuriyeti korumak boynumuzun borcudur. Kuvayi Milliye toprakları bize emanettir. Bu vatana sonuna kadar sahip çıkacağız. Bölünmez bütün içinde, aynı bayrak altında hangi dili konuşuyorsa konuşsun, hangi inanca sahip, hangi mezhepten ve ırktan olursa olsun, demokrasiyi, hakkı, hukuku ve adaleti eşit paylaşarak bu cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız."

KOGACE Başkanı Çetin Gürol da Kocaeli'nin Türkiye'nin rotasının çizildiği güne şahit olduğunu anlatarak, bunun önemini bilerek toplantıyı yaptıklarını dile getirdi.

Türkiye'de halkın hür ve bağımsız yaşadığını belirten Gürol, "Atatürk, bağımsızlığın en önemli yerini biliyordu, milli irade... Bir ülke ancak millet iradesinin takdiriyle seçilmiş millet meclisi olduğu takdirde bağımsız olurdu. İşte 16 Ocak 1923'te Mustafa Kemal, İzmit'e gelmiş, hayatının ilk ve tek basın toplantısında 'milletin, memleketin tek gerçek temsilcisi bu meclistir' demiştir. 16 Ocak 1923'te Türkiye'nin kaderi yazılmıştır" diye konuştu.

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da 92 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün Kasr-ı Hümayun'da gazetecilerle bir araya geldiğini hatırlatarak, Atatürk'ün yol haritasını katılımcılara anlattığını aktardı.

16-17 Ocak'ın burada düzenlenen basın toplantısı dolayısıyla cumhuriyetin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Başbuğ, burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren gazetecilere ödülleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve protokol üyelerince verildi.

Yarışmada dereceye giren gazeteciler ve kategorileri şöyle:

Haber:

1. Sercan Al (Bizim Kocaeli gazetesi)

2. Abbas Çakar (Demokrat Kocaeli gazetesi)

3. Tahir Turan Eroğlu (Anadolu Ajansı)

Fotoğraf:

1. Şive Bağdiken (Demokrat Kocaeli gazetesi)

2. Ayhan Arı (Demokrat Kocaeli gazetesi)

3. Halil İbrahim Taşel (Anadolu Ajansı)

Röportaj:

1. Lale Kalaycıoğlu (Bölge Haber gazetesi)

2. Gönül Efe (Milliyet gazetesi)

3. Doğukan Koyuncuoğlu (Körfez dergisi)

Mizanpaj:

1. Gülden Sarıçiçek (Manşet Kocaeli gazetesi)

2. Evren Kızıltaş (Gebze gazetesi)

3. Bigman Çakman (Demokrat Kocaeli gazetesi)

Görüntülü haber:

1. Semih Kanpara (TV41)

2. Yunus Emre Günaydın (Anadolu Ajansı)

3. Emre Tuncay (TV41)

Öte yandan, en iyi spor adamı ödülü Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a, en iyi sabah haberleri kuşağı ödülü İsmail Küçükkaya'ya, en iyi ana haber spikeri ödülü Star TV ana haber spikeri Nazlı Çelik'e, en iyi seyahat programcısı ödülü A Haber Yurt Haberler Müdürü Kerim Ulak'a, en iyi spor programcısı ödülü Erdoğan Arıkan'a ve basın onur özel ödülü eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a verildi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazım Ertek Gazetecilik Yarışması Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement