Kazım Karabekir Paşa'nın Kızı Babasını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Kazım Karabekir Paşa'nın Kızı Babasını Anlattı

Kazım Karabekir Paşa\'nın Kızı Babasını Anlattı

Milli Mücadele Kahramanı ve Siyaset Adamı Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Sakarya Üniversitesi’nde katıldığı konferansta babasının anılarını anlattı.

07.03.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Mücadele Kahramanı ve Siyaset Adamı Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Sakarya Üniversitesi'nde katıldığı konferansta babasının anılarını anlattı.

Milli Mücadele Kahramanı ve Siyaset Adamı Kazım Karabekir Paşa'nın üç kızından en küçüğü olan Timsal Karabekir Yıldıran, Sakarya Üniversitesi Stratejik Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen 'Kazım Karabekir Paşa ve Kurtuluş Savaşı Yılları' konulu konferansa katıldı.

Babasının hayatından kısa kısa kesitler anlatan Timsal Karabekir Yıldıran, "Kazım Karabekir Kuleli Askeri Lisesindeyken diyor ki '40 yıl süren zulmü bitirip Kars'ı almak benim idealimdir'. ve Allah ona iki kez nasip ediyor ki, Kars'ı iki kere düşmandan kurtarıyor" dedi.

Slayt gösterimi ile Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan Karabekir Yıldıran, Erzurum'da açılan bir toplu Türk mezarı. Her birinin üzerinde kanlı Kur'an-ı Kerim parçaları bulundu. Iğdır'daki açıldığında bende oradaydım. Aynı şekilde kanlı Kur'an-ı Kerim parçaları vardı. ve daha açılmayı bekleyen yüzlerce toplu Türk mezarı var, bunun karşılığında bizim mukaddes topraklarımızda bir tek toplu Ermeni mezarlığına rastlanılmadı" diye konuştu.

Öğrencilerin ilgi gösterdiği konferans, plaket takdiminin ardından sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kazım Karabekir Paşa'nın Kızı Babasını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Karslı: Malesef onların zorlukla kazandığı toprakları bu gün parsel parsel para karşılığı düşmana pazarlıyoruz 0 0 Yanıtla

Advertisement