Kazım Koyuncu Yüksel Caddesinde Anıldı - Son Dakika
Yerel

Kazım Koyuncu Yüksel Caddesinde Anıldı

Kazım Koyuncu Yüksel Caddesinde Anıldı

Geleneksel Karadeniz müziğini Rock müziğiyle sentezleyerek kendi tarzını oluşturan Kazım Koyuncu, ölümünün 10. yılında sevenleri tarafından Yüksel Caddesinde anıldı.

28.06.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleneksel Karadeniz müziğini Rock müziğiyle sentezleyerek kendi tarzını oluşturan Kazım Koyuncu, ölümünün 10. yılında sevenleri tarafından Yüksel Caddesinde anıldı. Etkinlik, konuşmalar ve söylenen şarkıların yanı sıra turizmi geliştirmek gerekçesiyle Samsun'dan Hopa'ya kadar yapılması planlanan "Yeşil Yol'a dur de" sloganıyla rant için doğayı talan eden projelere, nükleer santrallere ve HES'lere karşı mücadele çağrılarına sahne oldu.

2005 yılında 33 yaşındayken aramızdan ayrılan Koyuncu anısına Yüksel Caddesinde düzenlenen, sanatçı ve edebiyatçıların da katıldığı etkinlikte, konuşmalar yapıldı, sanatçının eserleri seslendirildi. Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Fırtına Vadisi İnisiyatifi, Mülkiyeliler Birliği, Denizin Çocukları'nın işbirliğinde düzenlenen etkinliğe Çankaya Belediyesi sahne, ses düzeni ve tanıtım afişleriyle destek verdi.

"YEŞİL YOL'A DUR DE"

Yaşamını sevgi ve doğaya adamış olan Kazım Koyuncu anmasında, Artvin'den Samsun'a kadar Karadeniz dağları üzerinde yapılması planlanan yola "Yeşil Yol'a dur de" sloganıyla karşı çıkıldı. Sanatçılar dereleri, ormanları ve yaylalarıyla doğanın korunması gerektiğini vurgularken, etkinliğe katılanlar doğanın ranta peşkeş çekilmemesi gerektiğini ifade eden dövizler taşıdı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazım Koyuncu Yüksel Caddesinde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement