Kbü'de Hemşirelik Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Kbü'de Hemşirelik Haftası Kutlamaları

Kbü\'de Hemşirelik Haftası Kutlamaları

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası münasebetiyle Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Yüksekokulu tarafından Hemşirelik haftası Kutlama programı düzenlendi.

14.05.2013 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası münasebetiyle Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Yüksekokulu tarafından Hemşirelik haftası Kutlama programı düzenlendi.

KBÜ Sağlık Yüksekokulu organizatörlüğünde Sağlık Bakanlığına Bağlı Kamu Hastaneler Birliği, Universal Hastaneler Grubu ve Özel MEDİKAR Hastanesi işbirliğinde Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Hemşirelik Haftası kutlama programı'na Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri adına Uzman Dr. Murat Çakır, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Murat Çağlayan, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, Karabük'te hizmet veren hemşireler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan kutlama programında açılış konuşmasını yapan KBÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Işıl Işık Andsoy, "Son yıllarda ülkemizde 12-18 Mayıs Hemşirelik haftasında ülkemizin dört bir yanında hizmet veren hemşirelerin sorunlarına daha yakından bakıldığı, çözüm üretmek için daha çok çaba sarf edildiği, gelişmelerin kendi mesleklerine dair, beklenti ve şikayetlerini dile getirmeleri için uygun platformların oluşturulduğu bir hafta olarak değerlendirilmektedir. İçinde güç çalışma koşulları içerisinde öz verili, sabırlı, hoşgörülü olan ve dünyanın en kutsal mesleklerinden birini yapan değerli meslektaşlarımın Hemşireler Günü'nü kutlar, katkılarından dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere organizasyon komitesindeki arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Ülkedeki hemşire sayısı ve olanaklarından bahseden İl Halk Sağlığı Müdürü Sezgin Tiryaki ise, "Hemşirelik büyük özveri, sabır gerektiren onurlu bir meslektir. Ülkemizde bu onurlu mesleği Avrupa Birliğinde bulunan hemşire sayısının yarısı ile yürütmekteyiz. Sizler bizim gülen yüzümüzsünüz. Ben bugün buradan öncelikle görevi başında şehit düşen hemşirelerimiz rahmetle anarken tüm hemşirelerimizin Hemşireler Günü'nü kutluyorum" dedi.

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Murat Çağlayan da konuşmasında, "Hemşirelik güç çalışma şartları gerektiren, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran zor bir meslektir. Biz hekimler içinse hemşireler sağlık alanın olmazsa olmazlarıdır. Hemşireler doktorların yardımcısı değil ekip arkadaşlarıdır. Hemşirelerimiz ülkemizin her köşesinde, köylerde kentlerde kimi zor şartlar altında görevlerini yerine getirmektedir" ifadesinde bulundu.

Törende son olarak bir konuşma yapan Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, " Her şeyden önce şunu belirtmek isterim ki Türkiye'nin birçok ilinde görev yaptım.

Fakat ilk defa bir üniversite ile şehrin bu kadar bütünleştiğini gördüm. İlimizde gerçekleşen her faaliyette her konferansta il yönetimi olarak Karabük Üniversitesi'ni her zaman yanımızda gördüm. Ben başta Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere tüm Karabük Üniversitesi yöneticilerine, akademisyenlerine ve çalışanlarına teşekkür eder, çok saygıdeğer bir mesleğin temsilcileri olan beyaz meleklerimizin Hemşireler Haftasını kutlar hepsini saygıyla selamlarım" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Karabük ilinde bulunan tüm kamu ve özel hastanelerde görev yapan hemşirelerin fotoğraflarından oluşan 'Sevinçleriyle, Hüzünleriyle, Anılarla Karabük'te Hemşire Olmak' adlı videoları katılımcılarla paylaşıldı.

Ardından Panel Başkanlığını KBÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Işıl Işık Andsoy'un yaptığı 'Sağlık, Sanat ve Hemşirelik' konulu panel yapıldı.

Panelin ardından 30 yıl ve üzeri hemşirelik mesleğine kendini adamış hemşirelere plaket takdiminde bulunulduktan sonra etkinlik hemşireler tarafından yapılan 'El Emeği, Göz Nuru' resim sergisi ile sona erdi.

(YE-

14.05.2013 12: 16: 08

TSI

NNNN - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kbü'de Hemşirelik Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement