Kbü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Kbü'den Kısa Kısa

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilişim Teknolojileri Öğrenci Kulübü, "4. Bilişim Sektörü ve Teknolojileri" semineri düzenledi.

08.12.2016 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilişim Teknolojileri Öğrenci Kulübü, "4. Bilişim Sektörü ve Teknolojileri" semineri düzenledi.

Hamit Çepni Konferans Salonunda yapılan seminerde, KBÜ Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Bilişim Teknolojileri Öğrenci Kulübü Danışmanı Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş, geleneksel hale gelen seminerin mesleki hayata atılmadan önce öğrencilere önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Karaş, yeni teknolojileri yakından takip etmenin ve bunun yanında dil öğrenmenin mühendis adaylarını her zaman ileriye götüreceğini söyledi.

"Fıkıh ve Tefekkür" Konferansı

KBÜ Kişisel Gelişim Kulübü tarafından "Fıkıh ve Tefekkür" Konferansı düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar Hüseyin Okur, fıkhın nasıl anlaşılması gerektiği ve bugünkü nokta ile ne durumda olduğu konusunda bilgiler verdi.

Okur, tarihi süreçte fıkıh ilminin teşekkülünde İslam hukuk usulünün metodolojisinin kat ettiği aşamalara değinirken, "fıkhın halk tarafından nasıl anlaşıldığı", "nasıl anlaşılması gerektiği", " Osmanlı'da bu konu nasıldı?", "fıkhın Osmanlı dünyasında yön verdiren durumu" konuların da bilgiler aktardı.

- "Haydi Aileyi Yıkalım" Paneli

KBÜ İlahiyat Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Huzura Davet Grubu tarafından "Haydi Aileyi Yıkalım" Paneli düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. İsmail Ak, günümüzde sosyal ve ekonomik koşulların çekirdek aileyi zorunlu kıldığını belirtti.

Ailenin kutsal bir yere sahip olduğunu ifade eden Ak, şunları kaydetti:

"Çocuklara anne ya da babanın 'evet' dediği bir konuda her iki taraf da aynı şekilde tutarlı davranmalıdır. Çocuğun ilk 6 yaş dönemi önemlidir. Kişilik ve gelişimi bu dönemde tamamlanır. Çocukla güvenli bir sevgi bağı kurulmalı, çalışan anne babanın ilk bir yaş döneminde o güveni çocuğa sağlaması önemlidir. Özellikle işe gidiyorsa çocuğa işinin bittiği zaman döneceğini söyleyerek onu hiçbir zaman yalnız bırakmayacağını belirtmesi gerekmektedir. Bu yaş döneminde sevgi bağını oluşturmalısınız ki ileride güçlü bireyler yetiştirebilin. Bir evladın yapabileceğini hiçbir kimse yapamaz. Siz yaşlandığınızda size kim bakarsa baksın evladınızın gösterdiği sevgiyi kimsenin yerini alamayacağı gibi sizlerin de evladınıza vereceğiniz sevgiyi hiç kimse karşılayamaz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kbü'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement