Kbü ile Tse Arasında İşbirliği ve Yüksek Lisans Protokolü - Son Dakika
Yerel

Kbü ile Tse Arasında İşbirliği ve Yüksek Lisans Protokolü

Kbü ile Tse Arasında İşbirliği ve Yüksek Lisans Protokolü

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Uysal: "Yüksek lisans protokolü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve TSE işbirliğiyle teşkil edilecek Kalite ve Uygunluk Değerlendirme Mühendisliği Yüksek Lisans Programı'na ilişkin çalışmalarla tarafların sorumluluklarını kapsıyor"

17.10.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında işbirliği ve yüksek lisans protokolü imzalandı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, üniversitede düzenlenen törende, işbirliği protokolünün TSE tarafından verilecek belgelendirme, eğitim, standardizasyon ve laboratuvar hizmetleri, TSE'nin teknik personeline verilecek eğitim ile Ar-Ge projelerini kapsadığını söyledi.

Uysal, "Yüksek lisans protokolü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve TSE işbirliğiyle teşkil edilecek Kalite ve Uygunluk Değerlendirme Mühendisliği Yüksek Lisans Programı'na ilişkin çalışmalarla tarafların sorumluluklarını kapsıyor" dedi.

TSE Başkanı Hulusi Şentürk de dünya ekonomisinin standartlar üzerine hızla büyüdüğünü anlattı.

" Türkiye'nin 2023 vizyonu için standartlara uygun üretim gerçekleştirmesi, bir yandan da standartları belirleyen ülke haline gelerek, pazarda öncü rol alması gerekmektedir" diyen Şentürk, şöyle konuştu:

"İnşallah bugün üniversitemizde gerçekleşecek 'Demir Çelik Sektöründe Standardizasyon ve Standartların Önemi' konulu panel, ülkemiz için çok önemli olan demir-çelik sektörü için bu anlamda örnek teşkil edecektir. Türkiye'nin ihracatında çok önemli payı olan demir-çelikte aynı zamanda ciddi sorunlar yaşandığını hepimiz biliyoruz. Özellikle bazı ülkelere girişlerde sorun yaşanıyor. İnşallah bu ve bunun gibi faaliyetlerle bu sektörün önü açılır."

Konuşmaların ardından Uysal ve Şentürk, işbirliği ve yüksek lisans protokollerini imzaladı.

İmza törenine KBÜ Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Göloğlu, TSE Genel Sekreter Müşaviri Arif Gani, TSE İl Müdürü Mithat Yılmaz ve TSE Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Demir katıldı. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kbü ile Tse Arasında İşbirliği ve Yüksek Lisans Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement