Kck/tm Davasında Avukata Kimlik Sorma Tartışması - Son Dakika
Güncel

Kck/tm Davasında Avukata Kimlik Sorma Tartışması

Diyarbakır'da PKK'nın şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) davasında sanık avukatları ve mahkeme başkanı arasında tartışma çıktı.

18.01.2013 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da PKK'nın şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) davasında sanık avukatları ve mahkeme başkanı arasında tartışma çıktı. Avukatlardan Pirozhan Karali, duruşma salonuna girişte polisin kendisine kimlik sorduğunu yedek hakime anlatınca, mahkeme başkanı, "Yerinize oturun"dedi. Diğer avukatlar ise bu duruma tepki gösterdi.

KCK/TM davasının Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmasına aralarında Hatip Dicle'nin de bulunduğu 108 tutuklu sanıktan 69'u raporlu oldukları gerekçesiyle katılmadı. 175 sanığın yargılandığı davada sanıklardan Gülcihan Şimşek'e ilişkin deliller okundu. Hakkındaki delillerle ilgili söz hakkı verilen Şimşek, Kürtçe konuşunca 20 saniye sonra mikrofonu kapatıldı. Şimşek'in Kürtçe yaptığı savunma daha sonra avukatı tarafından mahkemeye tercüme edildi.

AVUKATLAR HAKİM İLE TARTIŞTI

Sanık avukatlarından Pirozhan Karali'nin mahkeme salonuna girerken polisin kendisine kimlik sorduğunu mahkeme üyesine anlatmak istemesi tartışmaya yol açtı. Polisin kimlik sormasını anlatması sırasında mahkeme başkanının Karali'ye "Yerinize oturun" demesi avukatların tepkisine neden oldu.

Avukat Emin Aktar mahkeme başkanın üslubuna tepki göstererek, "Meslektaşlarımızı azarlıyorsunuz. Bunun bir usulü vardır"dedi.

Mahkeme Başkanı ise "Biz polise kimlik sorun demedik. Tanıdığınız avukata kimliğini sormayın diyoruz. Ancak bundan tek sorumlu biz değiliz. Başsavcı vekili buranın güvenliğinden sorumludur"dedi.

Tekrar söz alan Mehmet Emin Aktar, "Ceza Kanunu'na göre burada sorumlu olan sizsiniz. Başsavcı'nın bu salona ilişkin bir kararı olamaz. Sizin üslubunuz beni rahatsız ediyor. Müvekkillerimizin 4 yıldır savunmaları alınmamış. Gerilmesi gereken kişiler bizleriz. Ancak siz geriliyorsunuz. Zaten polisin tutumu hiçbir zaman değişmez"dedi.

Avukat Pirozhan Karali ise, "Beni tanıdıkları halde bana kimlik sordular. Bunun mantığı ne? Burası askeriye mi? Bizi bu şekilde geriyorlar. Bunun ne anlamı var? Bu şekilde bir yerlere varamayız. Türkiye'de birçok yerde duruşmaya gidiyoruz. Hiçbir yerde böyle bir durum mevcut değil" dedi.

Polisin tutumunu eleştiren avukat Fethi Gümüş ise kendisinden de kimlik sorulduğunu belirterek, "Beni burada tanımayan mı var? Sabah ısrarla benden kimlik istiyorlar. Benim çok sayıda kimliğim var. Uzun bir süre orada kimlik aramak zorunda kaldım. Bizi potansiyel vatan haini olarak ilan ediyorlar" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kck/tm Davasında Avukata Kimlik Sorma Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement