Son dakika Kck haberleri, Kck son dakika, son dakika Kck

Son Dakika Kck Haberleri

  • MİT, PKK/KCK'nın kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi
    12:00 MİT, PKK/KCK'nın kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde "gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu" Rojda Bilen'i Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi. Bilen'in, MİT'in operasyonuyla Süleymaniye'de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

  • MİT, PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi
    11:47 MİT, PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu Bişeng Brüsk kod adlı Rojda Bilen'i Süleymaniye'de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Bilen, örgütün gençlik yapılanması içerisinde önemli bir konumda bulunuyordu ve gençleri tespit edip teşvik ediyor, ideolojik propaganda yaparak manipülasyon yapıyor ve eylem talimatları veriyordu.

  • MİT, PKK/KCK'nın sözde sorumlusu Rojda Bilen'i etkisiz hale getirdi
    11:34 MİT, PKK/KCK'nın sözde sorumlusu Rojda Bilen'i etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Rojda Bilen'i Irak'ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirdi. Operasyon sonucunda terör örgütüne ağır bir darbe vuruldu.

  • MİT, PKK/KCK'nın sözde sorumlusu Rojda Bilen'i etkisiz hale getirdi
    11:27 MİT, PKK/KCK'nın sözde sorumlusu Rojda Bilen'i etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Rojda Bilen'i Irak'ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirdi.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 11 şüpheli adliyeye sevk edildi
    10:25 Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 11 şüpheli adliyeye sevk edildi

    Mersin'de Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan 3'ü kadın 11 PKK/KCK şüphelisi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, muhalif şahısları tehdit ettiği, terör örgütünü övücü paylaşımlar yaptığı belirtildi. Operasyonda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 zanlı gözaltına alındı
    09:23 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 zanlı gözaltına alındı

    Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik çalışma başlattı. Operasyon kapsamında 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüte karşı muhalif gördükleri kişileri tehdit ettiği, örgüt lehine slogan attığı ve terör örgütü propagandası yaptığı tespit edildi. Operasyonda 1 ruhsatsız tabanca, 23 adet fişek, 1 ruhsatsız av tüfeği ve örgütsel dijital materyal ele geçirildi.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı
    08:11 Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, kendilerine muhalif olarak gördükleri kişilere tehditler savurmak, baskı yapmak ve seçim irtibat bürosu açılışlarında terörü ve teröristi öven örgütsel sloganlar atmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    08:05 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İstanbul'da Nevruz kutlamasında PKK propagandası yapan 5 kişi adliyeye sevk edildi
    21:33 İstanbul'da Nevruz kutlamasında PKK propagandası yapan 5 kişi adliyeye sevk edildi

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Nevruz kutlamasında PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açan 2 kişinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin adliyeye sevk edildiğini açıkladı. Şüphelilerden 2'si tutuklandı, 3 kişiyle ilgili adli kontrol kararı verildi.

  • Yenikapı Miting Alanı'nda teröristbaşı Öcalan posteri açan 2 kişi tutuklandı
    20:49 Yenikapı Miting Alanı'nda teröristbaşı Öcalan posteri açan 2 kişi tutuklandı

    İstanbul'daki Yenikapı Miting Alanı'nda önceki gün düzenlenen nevruz programında terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açtıkları tespit edilen 5 şüpheliden 2'si tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul'da PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyon: 2 tutuklama, 3 adli kontrol
    20:33 İstanbul'da PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyon: 2 tutuklama, 3 adli kontrol

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açtıkları tespit edilen 5 şüpheliden 2'sinin tutuklandığını, 3'ünün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı. Şüphelilerin, 17 Mart'ta İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda ve sosyal medya üzerinde Öcalan posteri açtıkları belirlenmişti.

  • Şırnak'ta PKK/KCK operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı
    15:38 Şırnak'ta PKK/KCK operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

    Şırnak'ta gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 14 şüpheliden 3'ü tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik operasyonlar düzenlendi. 12 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 2 şüpheli ilgili birimlere teslim edildi.

  • Şırnak'ta PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik operasyon: 3 tutuklama
    13:45 Şırnak'ta PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik operasyon: 3 tutuklama

    Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 14 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Operasyonlar, PKK/KCK silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla gerçekleştirildi.

  • Van'da Terör Örgütlerine Yönelik Operasyon: 12 Gözaltı
    11:36 Van'da Terör Örgütlerine Yönelik Operasyon: 12 Gözaltı

    Van'da gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütlerine yönelik 12 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar sonucunda 11 PKK/KCK ve 1 FETÖ şüphelisi yakalandı. Ayrıca, 3 AK-47 uzun namlulu silah, 7 şarjör ve 117 fişek ele geçirildi.

  • Kayseri'de terör soruşturması kapsamında 8 kişiye işlem yapıldı
    10:38 Kayseri'de terör soruşturması kapsamında 8 kişiye işlem yapıldı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, terör soruşturması kapsamında 8 kişiye işlem yapıldı. Çalışmalar sonucunda DEAŞ, FETÖ ve PKK/KCK terör örgütleriyle bağlantılı olduğu tespit edilen 7 şahıs hakkında yasal işlemler başlatıldı. Emniyet yetkilileri, terörle mücadele çalışmalarının hukuk devleti ilkelerine uygun ve insan haklarına saygılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

  • Van'da Terör Örgütlerine Yönelik Operasyon: 12 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı
    09:33 Van'da Terör Örgütlerine Yönelik Operasyon: 12 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı

    Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, terör örgütlerine yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda PKK/KCK terör örgütü soruşturmaları kapsamında 11 şahıs hakkında işlem başlatıldığı ve çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmaları kapsamında da 1 şahıs olmak üzere toplam 12 şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı ifade edildi.

  • İstanbul Valiliği: 75 kişi gözaltına alındı, terörle mücadele devam edecek
    00:29 İstanbul Valiliği: 75 kişi gözaltına alındı, terörle mücadele devam edecek

    İstanbul Valiliği tarafından DEM Parti organizesinde düzenlenen 'Şimdi Özgürlük Zamanı' mitingi ve 'Nevruz Kutlaması' etkinliğine ilişkin açıklama yapıldı. Valilik açıklamasında 75 kişinin gözaltına alındığı ifade edilirken, 'Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' ifadelerine yer verildi.

  • Tekirdağ'da Nevruz kutlamalarında PKK'yı simgeleyen suç unsuru taşıyan 4 kişi gözaltına alındı
    00:24 Tekirdağ'da Nevruz kutlamalarında PKK'yı simgeleyen suç unsuru taşıyan 4 kişi gözaltına alındı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) organizasyonunda gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarında, alanda yapılan güvenlik uygulamalarında PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen suç unsuru eşya taşıdığı tespit edilen 4 kişi ve üzerinde fişek bulunan 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 kişi hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • Tekirdağ'da Nevruz mitingi sonrası 5 şüpheli gözaltına alındı
    17 Mar Tekirdağ'da Nevruz mitingi sonrası 5 şüpheli gözaltına alındı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde düzenlenen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) nevruz mitinginin ardından 5 şüpheli gözaltına alındı. Miting alanında PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen suç unsuru eşya taşıyan 4 kişi ile üzerinde fişek bulunan 1 kişi hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • İstanbul Valiliği, Nevruz kutlaması sırasında Öcalan posteri açan 3 kişiyi gözaltına aldı
    17 Mar İstanbul Valiliği, Nevruz kutlaması sırasında Öcalan posteri açan 3 kişiyi gözaltına aldı

    İstanbul Valiliği, Yenikapı'da düzenlenen Nevruz kutlaması sırasında terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açan 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Ayrıca, etkinlik alanında yapılan güvenlik uygulamalarında terör örgütü propagandası yapmak suçundan arama kaydı bulunan 2 kişi daha gözaltına alındı.

  • İstanbul Valiliği, Yenikapı'da Nevruz kutlamasında terör örgütü propagandası yapan 75 kişiyi gözaltına aldı
    17 Mar İstanbul Valiliği, Yenikapı'da Nevruz kutlamasında terör örgütü propagandası yapan 75 kişiyi gözaltına aldı

    İstanbul Valiliği, Yenikapı Etkinlik Alanı'ndaki nevruz kutlaması etkinliğinde yasa dışı slogan atarak terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 75 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Gözaltına alınanlar arasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posteri açan kişiler de bulunuyor.

  • İstanbul Nevruz kutlamalarında 75 kişi gözaltına alındı
    17 Mar İstanbul Nevruz kutlamalarında 75 kişi gözaltına alındı

    İstanbul'da DEM Parti tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları Yenikapı Miting Alanı'nda kutlandı. Kutlamalarda terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'ın posterini açan 3 kişi ile ''terör örgütü propagandası yapman'' suçundan arama kaydı bulunan 2 kişi gözaltına alındı. Öte yandan etkinlik alanı çevresinde polise mukavemet gösteren ve yasa dışı slogan atan 70 şahıs hakkında da gözaltı işlemi uygulandı.

  • Manisa'da PKK/KCK ve PYD/YPG operasyonunda 2 kişi tutuklandı
    16 Mar Manisa'da PKK/KCK ve PYD/YPG operasyonunda 2 kişi tutuklandı

    Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör örgütü PKK/KCK ve PYD/YPG'nin eylem ve faaliyetlerinin deşifresi ve engellenmesine yönelik soruşturma kapsamında, Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde düzenlenen operasyonda B.B ve Y.B isimli 2 şüpheli yakalandı. Zanlılar, yurt dışında silahlı faaliyet yürüttükleri ve sosyal medyadan terör örgütü propagandası yaptıkları suçlamasıyla tutuklandı.

  • Manisa'da PKK/KCK-PYD/YPG Terör Örgütü Operasyonu: 2 Tutuklama
    15 Mar Manisa'da PKK/KCK-PYD/YPG Terör Örgütü Operasyonu: 2 Tutuklama

    Manisa İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü tarafından PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 kişi, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Operasyonda, şahısların evlerinde yapılan aramada cep telefonları, bilgisayar, örgütsel doküman ve sprey kutuları ele geçirildi.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaka kameralarının kullanımını duyurdu
    14 Mar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaka kameralarının kullanımını duyurdu

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da başlayacak olmak üzere jandarma ve polisimizin, trafik asayiş ekiplerinin yüz tanımalı yaka kamerası kullanacağını açıkladı. Yerlikaya, Türk milletinin cesareti ve doğru iş yapma isteğini vurgulayarak, hataların düzeltilmesi ve başarıların takdir edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar ve terörizmin finansmanının engellenmesi konusunda da bilgi verdi.

  • Siirt'te PKK'ya ait mühimmat ele geçirildi
    14 Mar Siirt'te PKK'ya ait mühimmat ele geçirildi

    Siirt Emniyet Müdürlüğü ve MİT başkanlığının Afetevleri Mahallesi'nde yaptığı aramalarda, geçmiş yıllarda gömüldüğü öğrenilen RPG-7 roketatar mermisine ait 2 adet sevk fişeği ele geçirildi. Ele geçirilen mühimmat muhafaza altına alınırken olayın incelenmesi devam ediyor.

  • MSB: Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi
    14 Mar MSB: Son bir haftada 63 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

  • Siirt'te PKK'ya ait RPG-7 roketatar mermisine ait 2 sevk fişeği bulundu
    14 Mar Siirt'te PKK'ya ait RPG-7 roketatar mermisine ait 2 sevk fişeği bulundu

    Siirt'te yapılan koordineli çalışmalar sonucunda, merkez Afetevleri Mahallesi'nde geçmiş yıllarda gömüldüğü değerlendirilen RPG-7 roketatar mermisine ait 2 sevk fişeği ele geçirildi.

  • Bingöl'de PKK/KCK'ya ait sığınakta patlayıcı malzemeler ele geçirildi
    14 Mar Bingöl'de PKK/KCK'ya ait sığınakta patlayıcı malzemeler ele geçirildi

    Bingöl'ün Genç ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK'ya ait sığınakta el yapımı patlayıcılarda kullanılmak üzere hazırlanmış pil blokları ve yaşam malzemeleri bulundu. Operasyon sonucunda malzemeler imha edildi ve sığınak kullanılamaz hale getirildi.

  • İçişleri Bakanı: 5 günde 13 organize suç örgütü daha çökertildi
    13 Mar İçişleri Bakanı: 5 günde 13 organize suç örgütü daha çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 401 organize suç çetesinin çökertildiğini belirterek, son 5 günde 13 organize suç örgütünün daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yerlikaya, terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarla ilgili de bilgiler verdi.

  • Gazze'ye Yardım Gemi Yola Çıktı
    12 Mar Gazze'ye Yardım Gemi Yola Çıktı

    Gazze'ye yaklaşık 200 ton gıda erzağı taşıyacak olan ilk yardım gemisi, Kıbrıs'tan yola çıktı. İsrail saldırılarının devam ettiği abluka altındaki Gazze'de açlığın önlenmesi için pilot bir proje geliştirilerek yardım götürülmesi kararlaştırıldı. Yardım gemisi, un, pirinç ve protein ürünleri yüklenerek Kıbrıs'taki Larnaka Limanı'ndan hareket etti. Yardım misyonu, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından fonlanırken, ABD merkezli World Central Kitchen (KCK) hayır kurumu tarafından organize edildi. Gazze'ye devamlı gıda taşıyacak bir deniz yolu oluşturma amacı güden yardım kuruluşları, Gazze'de malzeme indirme iskelesi oluşturduklarını belirtti. Avrupa Birliği ise Gazze'ye yardımların doğrudan denize açılmasını sağlayacak yeni bir deniz yolunun açılacağını duyurdu. Gazze Şeridi'nde kıtlık ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya olan 576 bin kişi bulunuyor.

  • İstanbul merkezli terör operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alındı
    12 Mar İstanbul merkezli terör operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından PKK/KCK-YPG/PYD silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 17 şüpheli hakkında operasyon düzenlendi. Operasyonda 10 şüpheli gözaltına alınırken, 3 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılacak ve diğer 4 şüpheli için de yakalama çalışmaları devam ediyor.

  • Aydın'da PKK/KCK-PYD/YPG/YPJ propagandası yapan 4 şüpheli gözaltına alındı
    12 Mar Aydın'da PKK/KCK-PYD/YPG/YPJ propagandası yapan 4 şüpheli gözaltına alındı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranan 4 şüpheli şahıs, Efeler, Germencik ve Kuşadası ilçelerinde düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

  • İstanbul merkezli PKK/KCK operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alındı
    12 Mar İstanbul merkezli PKK/KCK operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul merkezli düzenlenen terör örgütü PKK/KCK operasyonunda, örgütün sözde kadın ve gençlik yapılanması içerisinde bulunan 10 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 17 şüphelinin terör örgütü PKK/KCK talimatları doğrultusunda faaliyet gösterdiği tespit edildi. Gözaltına alınan 10 şüphelinin yanı sıra 3 kişi yurt dışında bulunurken, diğer 4 şüpheliyi arama çalışmaları devam ediyor.

  • Şırnak'ta PKK/KCK operasyonunda 8 şüpheliye adli işlem yapıldı
    11 Mar Şırnak'ta PKK/KCK operasyonunda 8 şüpheliye adli işlem yapıldı

    Şırnak'ta terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 8 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 7 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adli işlem uygulanırken, bir şüpheli ise ilgili il ve birimlere teslim edildi.

  • Şırnak'ta PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik operasyon: 8 gözaltı
    11 Mar Şırnak'ta PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik operasyon: 8 gözaltı

    Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 7'si ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı, 1 kişinin işlemleri ise devam ediyor.

  • Van'da Terör Örgütlerine Yönelik Operasyonlarda 42 Şüpheli Gözaltına Alındı
    11 Mar Van'da Terör Örgütlerine Yönelik Operasyonlarda 42 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Van'da geçen hafta gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütlerine yönelik çalışmalar kapsamında 39'u PKK/KCK, 3'ü FETÖ olmak üzere toplamda 42 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve faaliyetlerinin sonlandırılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Van Emniyet Müdürlüğü'nden bir haftalık çalışma sonuçları açıklandı
    11 Mar Van Emniyet Müdürlüğü'nden bir haftalık çalışma sonuçları açıklandı

    Van Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda ele geçirilen malzemeler ve yakalanan şahıslar hakkında bilgi paylaştı. Çalışmalar sonucunda 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 7 adet fişek, 13.630 paket sigara, 19 adet cep telefonu, 58 adet puro, 4 adet gümrük kaçağı külçe altın ele geçirildi. Ayrıca, 184 şahıs yakalandı ve 57 şahıs tutuklandı. Terör örgütleriyle mücadele kapsamında ise PKK/KCK terör örgütü soruşturmaları kapsamında 39 şahıs, FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmaları kapsamında 3 şahıs olmak üzere toplam 42 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.

  • Aydın İl Jandarma Komutanlığı, terör örgütü propagandası yapan 32 şüpheliyi yakaladı
    11 Mar Aydın İl Jandarma Komutanlığı, terör örgütü propagandası yapan 32 şüpheliyi yakaladı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şubat ayında gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü propagandası yapan 32 şüpheli şahıs yakalandı. Operasyonlar, halkın güvenliği ve ülkenin birliği için terörle mücadele kapsamında kararlılıkla devam ediyor.

  • Şanlıurfa'da Terör Örgütü Üyeleri Tutuklandı
    09 Mar Şanlıurfa'da Terör Örgütü Üyeleri Tutuklandı

    Şanlıurfa'da terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 17 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

  • Çorum Valisi Dağlı: 'Her türlü suç ve suçluların üzerine kesin ve kararlı bir şekilde gidiyoruz'
    08 Mar Çorum Valisi Dağlı: "Her türlü suç ve suçluların üzerine kesin ve kararlı bir şekilde gidiyoruz"

    Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Barış ve kardeşliğin şehri olan Çorum'da toplumsal düzeni bozmaya çalışanların huzur ve sükunu kaçıranların, çocuklarımızı ve gençlerimiz zehirlemek isteyen zehir tacirlerinin, kısaca her türlü suç ve suçluların üzerine kesin ve kararlı bir şekilde gidiyoruz...

  • Eski HDP Milletvekillerine Terör Örgütü Propagandası Suçundan Hapis Cezası
    08 Mar Eski HDP Milletvekillerine Terör Örgütü Propagandası Suçundan Hapis Cezası

    Hakkari'de terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle yargılanan eski HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ve Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'a 7 yıl 6'şar ay, Van milletvekilleri Aysel Tuğluk ile Nazmi Gür'e 6'şar yıl hapis cezası verildi. Sanıkların bölücü terör örgütü mensuplarıyla karşılaşmalarının, karşılaşmadan sonra yaşananlarla birlikte değerlendirildiğinde habersiz ve plansız olmasının mümkün olmadığı belirtilen mütalaada, silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın ve uzantılarının cebir ve şiddet içeren eylemlerini meşru gösterici, övücü ve bu yöntemlere başvurmayı teşvik edici nitelikte olduğu kaydedildi.

  • Aydın'da terör örgütü propagandası yapan 6 şüpheli yakalandı
    08 Mar Aydın'da terör örgütü propagandası yapan 6 şüpheli yakalandı

    Aydın'ın Didim, Nazilli ve Yenipazar ilçelerinde terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen 6 şüpheli jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Operasyonlar kapsamında Didim ve Nazilli'de TKP/ML propagandası yapmak suçundan 3 şüpheli, Efeler, Kuşadası ve Yenipazar ilçelerinde ise PKK/KCK propagandası yapmak suçundan 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli süreç devam ediyor.

  • Ağrı'da güvenlik toplantısı yapıldı
    07 Mar Ağrı'da güvenlik toplantısı yapıldı

    Ağrı'da, Vali Mustafa Koç başkanlığında asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

  • Bolu'da Terör Örgütleriyle Bağlantılı 21 Kişiye İşlem Yapıldı
    07 Mar Bolu'da Terör Örgütleriyle Bağlantılı 21 Kişiye İşlem Yapıldı

    Bolu Valisi Erkan Kılıç, 2024'ün ilk 2 ayında DEAŞ, FETÖ ve PKK-KCK terör örgütleriyle bağlantısı olduğu tespit edilen 21 kişiye işlem yapıldığını açıkladı. Vali Kılıç, ayrıca uyuşturucu, kaçakçılık ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelede elde edilen sonuçları da paylaştı.

  • İzmir'de PKK/KCK, MLKP ve TKP/ML'ye yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı
    07 Mar İzmir'de PKK/KCK, MLKP ve TKP/ML'ye yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından verilen talimat üzerine İzmir polisi, PKK/KCK, MLKP ve TKP/ML terör örgütlerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında PKK/KCK silahlı terör örgütüne baskın yapılarak 6 kişi gözaltına alındı ve dijital materyallere el konuldu. Ayrıca MLKP ve TKP/ML silahlı terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda da 3 kişi yakalandı. Gözaltına alınan 9 kişinin işlemleri devam etmektedir.

  • İzmir'de terör propagandası yaptıkları iddiasıyla 9 kişi yakalandı
    07 Mar İzmir'de terör propagandası yaptıkları iddiasıyla 9 kişi yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK/KCK'nın propagandası yapan ve cezaevindeki örgüt mensuplarına para yatırdıkları öne sürülen 6 kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı. Ayrıca, terör örgütü MLKP ve TKP/ML'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında da sosyal medya hesaplarından örgütü ve mensuplarını övücü nitelikte paylaşım yaptıkları suçlamasıyla 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda dijital materyallere el konuldu.

  • Ağrı'da 3 Bin Düzensiz Göçmenin Sınırdan Girişi Engellendi
    07 Mar Ağrı'da 3 Bin Düzensiz Göçmenin Sınırdan Girişi Engellendi

    Ağrı Valisi Mustafa Koç, son iki ayda 3 bin düzensiz göçmenin sınırdan girişinin engellendiğini, operasyonlarda ise 995 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. Ayrıca uyuşturucuyla mücadele çalışmaları, kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri ve terör örgütleriyle gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Vali Koç, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • Bolu'da Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
    07 Mar Bolu'da Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

    Bolu Valisi Erkan Kılıç'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, emniyet ve jandarma teşkilatının özverili çalışmaları tebrik edildi. Vali Kılıç, asayiş ve güvenlik raporları hakkında bilgi vererek, geçen yıl meydana gelen asayiş olaylarının büyük bir kısmının aydınlatıldığını ve bu yılın ilk iki ayında gerçekleşen olay sayısını paylaştı. Ayrıca aile içi şiddetle mücadele, uyuşturucuyla mücadele, terör örgütlerine yönelik çalışmalar, göçmen kaçakçılığı ve trafik kazaları gibi konular da toplantıda ele alındı.

  • Antalya'da Onur Demirci Suç Örgütü'ne yönelik eş zamanlı operasyon
    07 Mar Antalya'da Onur Demirci Suç Örgütü'ne yönelik eş zamanlı operasyon

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, 260 konut ve 40 apart daireden oluşan rezidansta birden çok yabancı müşteki şahsın dairelerini baskı ve cebir yoluyla kullandırmayarak mülk sahiplerinin bilgileri dışında günlük veya süreli kiraya vererek mülk gelirlerini yağmalayan, şikayette bulunmak...

  • Balıkesir'de Jandarma Tarafından 2 Terör Şüphelisi Yakalandı
    07 Mar Balıkesir'de Jandarma Tarafından 2 Terör Şüphelisi Yakalandı

    Balıkesir'in Edremit İlçesinde jandarma tarafından yapılan çalışmada, PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranan 1 şüpheli ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli gözaltına alındı. 2 terör şüphelisi hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Milli Savunma Bakanlığında basın bilgilendirme toplantısı yapıldı
    07 Mar Milli Savunma Bakanlığında basın bilgilendirme toplantısı yapıldı

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

  • Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Vatandaşları İnternet Dolandırıcılarına Karşı Uyardı
    07 Mar Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Vatandaşları İnternet Dolandırıcılarına Karşı Uyardı

    Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, vatandaşları internet dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Vali Makas, güvenli internet siteleri üzerinden alışveriş yapılması gerektiğini ve kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak para, altın ve banka bilgileri isteyenlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, şehirdeki asayiş durumuyla ilgili bilgiler de paylaşıldı.

  • Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, 2024 yılının Ocak ve Şubat aylarında meydana gelen asayiş olaylarını değerlendirdi
    07 Mar Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, 2024 yılının Ocak ve Şubat aylarında meydana gelen asayiş olaylarını değerlendirdi

    Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, güvenlik toplantısı düzenleyerek, 2024 yılının Ocak ve Şubat aylarında meydana gelen asayiş olaylarını değerlendirdi. Vali Karaömeroğlu, vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamaları için suçun önlenmesi ve azaltılması için kararlılıkla çalıştıklarını söyledi.

  • Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu
    07 Mar Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu

    Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, asayiş olaylarında en güvenilir illerden biri olduklarını belirterek, terör örgütleri, suç örgütleri ve diğer suçlarla mücadele ettiklerini söyledi. Ayrıca, asayiş olaylarında düşüş olduğunu, narkotik suçlarla mücadelede ise artış olduğunu ifade etti.

  • İçişleri Bakanı: Ülkenin gri listeden çıkması büyük önem taşıyor
    06 Mar İçişleri Bakanı: Ülkenin gri listeden çıkması büyük önem taşıyor

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gri listeden çıkışın ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu konuda çalışmalar yaptığını söyledi. Yerlikaya, terörle mücadelede de devam ettiklerini ve Türkiye'nin gri listeden çıkması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Ayrıca, operasyonlar ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili verileri paylaştı.

  • Muğla Valisi İdris Akbıyık, 2024 Yılında Gerçekleştirilen Operasyonlar Hakkında Bilgi Verdi
    06 Mar Muğla Valisi İdris Akbıyık, 2024 Yılında Gerçekleştirilen Operasyonlar Hakkında Bilgi Verdi

    Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla'da sürdürülen asayiş ve güvenlik hizmetleri ile ilgili yapılan operasyonlar hakkında bilgi verdi. Terörle mücadele kapsamında 42 operasyon düzenlendiğini ve 45 kişinin yakalandığını belirten Vali Akbıyık, ayrıca uyuşturucu ile mücadelede 539 operasyon gerçekleştirildiğini ve 899 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Düzensiz göçle mücadelede de 247 operasyon düzenlendiğini ve 92 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını söyledi. Eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının da devam ettiğini belirten Vali Akbıyık, çeşitli konularda toplamda binlerce kişiye eğitim verildiğini açıkladı.

  • Bayburt'ta Asayiş Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
    06 Mar Bayburt'ta Asayiş Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

    Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, yılın ilk iki ayına ilişkin asayiş değerlendirme toplantısı düzenledi. Eldivan, toplantıda yaptığı açıklamada, bu dönemde meydana gelen 210 asayiş olayının tamamının aydınlatıldığını ve olay sayısında geçen yıla göre yüzde 23 düşüş sağlandığını belirtti. Ayrıca, bölgede aranan şahısların takibinin titizlikle devam ettiğini, narkotik suçlarla mücadelede yapılan operasyonlarda 15 şüphelinin yakalandığını ve çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini ifade etti. Trafik olaylarında ise 25 yaralamalı trafik kazasında 48 kişinin hayati tehlikesi olmadığını söyledi.

  • Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, asayiş değerlendirme toplantısı düzenledi
    06 Mar Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, asayiş değerlendirme toplantısı düzenledi

    Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, yılın ilk iki ayına ilişkin asayiş değerlendirme toplantısı düzenledi. Makas, toplantıda yılın ilk iki ayında meydana gelen asayiş olayları, malvarlığına karşı işlenen suçlar, dolandırıcılık, motosiklet hırsızlığı, kaçakçılık, narkotik suçlar ve terör örgütlerine yönelik operasyonlar hakkında bilgi verdi.

  • Burdur'da 2024 yılında yüzde 85'i asayiş suçu, 8 bin 472 ihbar yapıldı
    06 Mar Burdur'da 2024 yılında yüzde 85'i asayiş suçu, 8 bin 472 ihbar yapıldı

    Burdur'da 2024 yılında 8 bin 472 ihbar yapıldı.

  • Sakarya'da Jandarma Ekipleri 886 Şahsı Yakaladı, 2 Kalaşnikof Ele Geçirildi
    06 Mar Sakarya'da Jandarma Ekipleri 886 Şahsı Yakaladı, 2 Kalaşnikof Ele Geçirildi

    Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'nın Şubat ayı faaliyet raporuna göre, jandarma ekipleri çeşitli suçlardan aranan 886 şahsı yakaladı ve 2 adet kalaşnikof ele geçirdi. Ayrıca, uyuşturucu operasyonlarında 282 şahıs yakalandı, 12 müstehcen içerikli internet sitesi engellendi.

  • Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta Şubat Ayında 202 Kişi Yakalandı
    06 Mar Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta Şubat Ayında 202 Kişi Yakalandı

    Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Şubat ayı içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda 202 kişinin yakalandığını duyurdu. Yakalanan kişiler arasında aranan suçlular, hırsızlık şüphelileri, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında gözaltına alınanlar bulunuyor. Ayrıca, narkotik suçlar ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelede de önemli operasyonlar gerçekleştirildi.

  • Şanlıurfa'da PKK/PYD Operasyonu: DEM Parti Meclis Üyesi Adayları da Aralarında
    06 Mar Şanlıurfa'da PKK/PYD Operasyonu: DEM Parti Meclis Üyesi Adayları da Aralarında

    Şanlıurfa'da terör örgütü PKK/PYD'nin şehir yapılanması operasyonunda, DEM Parti meclis üyesi adaylarının da aralarında olduğu 17 şüpheli yakalandı. Operasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi.

  • PKK Üyeleri Türkiye'ye Geçmek İçin Sınır Geçişlerini Organize Eden 6 Şüpheli Gözaltına Alındı
    06 Mar PKK Üyeleri Türkiye'ye Geçmek İçin Sınır Geçişlerini Organize Eden 6 Şüpheli Gözaltına Alındı

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösteren ve sokak eylemleri yapabilecekleri değerlendirilen örgüt üyelerinin illegal yollardan Yunanistan'a geçtikleri tespit edildi. Yunanistan'dan Türkiye'ye gönderilecekleri belirlenen söz konusu terör örgütü mensuplarının sınır geçişlerini organize eden 6 şüpheli, emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

  • İstanbul'da PKK/KCK operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı
    06 Mar İstanbul'da PKK/KCK operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması DGH içerisinde faaliyet gösteren ve illegal sokak eylemleri yapabilecekleri değerlendirilen şüpheliler tespit edildi. Şüphelilerin Yunanistan'dan gönderilen terör örgütü mensuplarının sınır geçişlerini organize ettiği belirlendi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

  • MİT, PKK'nın Süleymaniye sorumlusunu etkisiz hale getirdi
    06 Mar MİT, PKK'nın Süleymaniye sorumlusunu etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın Süleymaniye Kelar sorumlusu olan Hüsnü Kümek'i nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Kümek'in PKK içerisindeki faaliyetleri ve Türkiye aleyhine yürüttüğü çalışmaları ortaya çıktı.

  • MİT'ten PKK'ya Irak'ta ağır darbe! Bir hain daha etkisiz
    06 Mar MİT'ten PKK'ya Irak'ta ağır darbe! Bir hain daha etkisiz

    MİT, terör örgütü PKK'nın sözde Süleymaniye sorumlularından Hüsnü Kümek'i, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

  • Bingöl'de PKK/KCK'ya ait patlayıcı malzemeler ele geçirildi
    05 Mar Bingöl'de PKK/KCK'ya ait patlayıcı malzemeler ele geçirildi

    Bingöl'ün Genç ilçesinde yapılan operasyonda terör örgütü PKK/KCK'ya ait roketatar ve el yapımı patlayıcılarda kullanılmak üzere hazırlanmış pil blokları ele geçirildi. Operasyon sonucunda sığınaklar kullanılamaz hale getirildi ve ele geçirilen malzemeler imha edildi.

  • Bingöl'de PKK'ya ait 2 sığınak bulundu, roketatar ve malzemeler imha edildi
    05 Mar Bingöl'de PKK'ya ait 2 sığınak bulundu, roketatar ve malzemeler imha edildi

    Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Genç ilçesi Yeniyazı ve Sağgöze kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait 2 sığınakta roketatar mühimmatı, el yapımı patlayıcılarda kullanılmak üzere hazırlanmış pil blokları ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler operasyon bölgesinde imha edilerek sığınaklar kullanılamaz hale getirildi.

  • Van'da yılın ilk 2 ayında suç oranları düştü
    05 Mar Van'da yılın ilk 2 ayında suç oranları düştü

    Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, 2024 yılının ilk 2 ayında asayiş olaylarının düştüğünü açıkladı. İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nın güvenlik istatistiklerini paylaşan Balcı, malvarlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 7, kişilere karşı işlenen suçlarda ise yüzde 2 oranında düşüş olduğunu belirtti. Ayrıca, terörle mücadele faaliyetleri ve uyuşturucu operasyonları hakkında da bilgi verildi.

  • Vali Ustaoğlu Balıkesir'in suç dosyasını açıkladı
    05 Mar Vali Ustaoğlu Balıkesir'in suç dosyasını açıkladı

    Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı sonrasında asayiş suçları ile mücadele, terörle ve teröristle mücadele, uyuşturucu ile mücadele, organize suç örgütleri, çete ve mafya türü suç grupları ile mücadele, kaçakçılık ve mali suçlarla mücadele, düzensiz...

  • Sakarya'da Terör ve Suç Operasyonları: 53 Gözaltı
    05 Mar Sakarya'da Terör ve Suç Operasyonları: 53 Gözaltı

    Sakarya'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda DEAŞ, FETÖ/PDY, PKK/KCK gibi terör örgütlerine yönelik 53 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca uyuşturucu, kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında ise 918 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve çalıntı araç ele geçirildi.

  • Sakarya'da Şubat Ayında 725 Kişi Yakalandı
    05 Mar Sakarya'da Şubat Ayında 725 Kişi Yakalandı

    Sakarya'da şubat ayında düzenlenen terör ve uyuşturucu operasyonlarında 725 kişi yakalandı. Uyuşturucu operasyonlarında 672 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda büyük miktarda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. DEAŞ, FETÖ ve PKK/KCK terör örgütlerine yönelik operasyonlarda ise 53 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca kentte yapılan denetimlerde hapis cezası bulunan 246 kişi yakalandı ve fuhuşla ilgili 9 kişiye işlem yapıldı.

  • Siirt'te güvenlik ve asayiş toplantısı gerçekleştirildi
    05 Mar Siirt'te güvenlik ve asayiş toplantısı gerçekleştirildi

    Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında Siirt Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde güvenlik ve asayiş toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, ilin genel durumu ve son bir ayda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

  • Ankara'da PKK/KCK'ya yönelik operasyon: 19 şüpheli gözaltına alındı
    05 Mar Ankara'da PKK/KCK'ya yönelik operasyon: 19 şüpheli gözaltına alındı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında, 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin, PKK/KCK içerisinde faaliyet yürüttükleri ve örgütün talimatıyla eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ankara'da FETÖ/PDY ve PKK/KCK Operasyonu: 36 Şüpheli Gözaltına Alındı
    05 Mar Ankara'da FETÖ/PDY ve PKK/KCK Operasyonu: 36 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK/KCK'ya yönelik soruşturmalar sonucunda, 12 ilde 36 şüpheli gözaltına alındı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 17 şüpheli, PKK/KCK soruşturması kapsamında ise 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerin yakalanması için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ankara'da PKK/KCK Terör Örgütüne Yönelik Operasyon: 19 Gözaltı
    05 Mar Ankara'da PKK/KCK Terör Örgütüne Yönelik Operasyon: 19 Gözaltı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, PKK/KCK silahlı terör örgütü içerisinde ve örgütün talimatıyla faaliyet yürüttükleri tespit edilen 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin terör örgütünün sözde 'Gençlik Yapılanması' içerisinde 'Demokratik Öğrenci Meclisi' altında eylem ve faaliyetlerde bulundukları belirlendi.

  • İzmir Adliyesi'nde Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in Şehadet Yeri Koruma Altına Alındı
    04 Mar İzmir Adliyesi'nde Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in Şehadet Yeri Koruma Altına Alındı

    İzmir'de 5 Ocak 2017'de PKK/KCK'lı teröristler tarafından bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla adliyeye düzenlenen hain saldırıda polis memuru Fethi Sekin'in şehit olduğu yerin etrafı koruma altına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, şehidin şehadete erdiği yerin kapatıldığı belirtildi.

  • Siirt'te Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı
    04 Mar Siirt'te Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilin genel durumu ve son bir ayda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Terörle mücadele, asayiş operasyonları ve gümrük kaçağıyla mücadele konularında yapılan çalışmalar paylaşıldı.

Advertisement