Kdp'den Pyd'nin Hendek Suçlamalarına Cevap - Son Dakika
Güncel

Kdp'den Pyd'nin Hendek Suçlamalarına Cevap

Mesut Barzani’nin liderliğini yaptığı Kürdistan Demokrat Partisi'nce PYD'nin iddialarına ilişkin açıklama yapıldı: "PYD, Suriye sınırındaki hendekleri KDP’nin kazdırdığını iddia ediyor.

13.04.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mesut Barzani'nin liderliğini yaptığı Kürdistan Demokrat Partisi'nce (KDP) yapılan açıklamada Suriye sınırına hendek kazma kararının hükümet düzeyince alındığı belirtilerek, "Kürdistan bölgesi ve vatandaşlarının can güvenliği kırmızı çizgidir, saldırılara karşı korunmalıdır" denildi.

KDP'nin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada Suriye Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) hendek çalışmasıyla ilgili suçlamalarına cevap verildi.

Açıklamada, hendek kazma projesinin PYD'nin iddia ettiği gibi KDP'nin çalışması olmadığı, Kürdistan hükümetinin bir kararı olduğu ifade edilerek, "PYD, Suriye sınırındaki hendekleri KDP'nin kazdırdığını iddia ediyor. Partimizin bu güvenlik çalışmasıyla hiçbir ilgisinin olmadığını kamuoyuna duyurmak isteriz. Sınırda terörist ve kaçak geçişlerin önlenmesini karara bağlayan Kürdistan bölgesel hükümeti ve emniyet kurumlarıdır. Çünkü Kürdistan bölgesi ve vatandaşlarının can güvenliği kırmızı çizgidir, saldırılara karşı korunmalıdır" denildi.

Kürt bölgesiyle Suriye arasındaki 17 kilometrelik sınırın başı boş olduğu, teröristlerin, PYD ile işbirliği içerisinde rahatlıkla Kürdistan bölgesine kaçak yollarla geçebildikleri aktarılan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Kaçak geçişler, bölgemizin güvenliğine zarar veriyor. Bu nedenle Kürdistan emniyet kurumları, güvenlik için gerekeni yapmak ve düşmanlarımızın planlarını boşa çıkarmakla görevlidir. Kürdistan bölgesel hükümeti, sınırlarını nasıl koruyacağını çok iyi bilir. Bunun için hiç kimseden izin alacak değildir. PYD'lilerin amacı sadece insani geçişleri sağlamak ise neden resmi ve açık olan Semalka Kapısı'nı kullanmıyorlar. Onlar, kaçakçılığı rahat yapabilmek için sınır hattının açık olmasını istiyor. Teröristlerin ve kaçakçıların, ellerini kollarını sallayarak Kürdistan'a zarar vermelerine neden izin verelim."

Açıklamada, PYD'nin Suriye'deki siyasetinin, bölgedeki halk için ciddi bir soruna dönüştüğü ifade edilerek şunlar kaydedildi:

"PYD'liler, Kürt düşmanlarının teşvikiyle ne kadar temelsiz iddia varsa partimize karşı ortaya atıyorlar. Bu şekilde Rojava'da (Suriye'nin kuzeyi) bozguna uğrayan ve kırılma yaşayan siyasetlerinin üstünü örtmek istiyorlar. PYD, yaptığı anlaşmalarla ve kurduğu ilişkilerle halkımızın düşmanlarıyla hareket ediyor. Rojava'daki halkımızı kendisine esir etmiştir. Kürt davasının, Kürdistan'da ilerlemesinin önünde engel oldular. Kürdistan'ın birliğini ayaklar altına aldılar. Anlaşmaları bozdular, düşmanlarımızla ittifaklar kurdular. PYD, Suriye'deki rejimin lehine Kürtlere savaşı dayattı."

Açıklamanın sonunda insani geçişler için Peşhabur ve Semalka Sınır Kapısı'nın açık olduğu bildirildi. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kdp'den Pyd'nin Hendek Suçlamalarına Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.

  • Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı

    Alanya Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'den seçilen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin borç listesini ve aylık gelir gider dengesini ana binaya astı. Listeye göre Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu bulunuyor.

  • Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı
    22:14 Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile araç çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Büyükçekmece'de Otomobil Gölde Uçtu, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Büyükçekmece'de Otomobil Gölde Uçtu, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Büyükçekmece'de seyir halindeki bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu göle uçtu. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen ekipler, gölde ve araçta başka birinin olup olmadığını kontrol etmek için arama çalışması yaptı. Polis ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • İzmir Torbalı'da Anne Kedinin Yavrusunu Kurtarma Operasyonu
    22:11 İzmir Torbalı'da Anne Kedinin Yavrusunu Kurtarma Operasyonu

    İzmir Torbalı'da bir anne kedi, yavrusunun kuyuya düşmesi üzerine miyavlayarak bina sakinlerinden yardım istedi. Kadınlar tarafından düzenlenen kurtarma operasyonunda yavru kedi kurtarıldı ve anne kedi olay yerinden bir an olsun ayrılmadı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kanala düştü ve sürücü olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşar Konur (79) idaresindeki otomobil, yoldan çıkarak önce durağa çarptı ve ardından kanala düştü. Olay yerine sağlık, trafik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti
    22:11 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti

    Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç'ın görevden ayrılmasının ardından yerine Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır atandı.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Advertisement