Kdz Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık Projelerini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Kdz Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık Projelerini Anlattı

Kdz Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık Projelerini Anlattı

CHP Belediye Başkan Adayı Hali Posbıyık son beş yılda yaptığı çalışmaları ile önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapacağı projelerini anlattı.

10.03.2014 16:36  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Hali Posbıyık son beş yılda yaptığı çalışmaları ile önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapacağı projelerini açıkladı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda Posbıyık, AK Parti Milletvekili Ercan Candan'ı da eleştirdi.

Kdz. Ereğli Belediye ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, düzenlen toplantı ile projelerini açıkladı. Projelerini dev ekranda sinevizyon eşliğinde anlatan Posbıyık, konuşma aralarında AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uysal ile Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'ı eleştirdi. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı proje tanıtım toplantısına gazetecilerde büyük ilgi gösterdi.

POSBIYIK: "AK PARTİ PROJELERİ GOOGLE'DEN ALMIŞ"

Ak Parti'nin projelerini eleştiren Posbıyık; "İşte basın toplantısı böyle olur. Küçücük bir ofiste, parti binasında basın toplantısı yapıyorlar ve projelerini açıklıyorlar. Projelerini de belediye başkan adayları açıklamıyor. Yok meydanda. Meclis üyelerinden bir iki kişi açıklıyor. Açıklamazlar, çünkü proje açıklayamazlar. Google'dan almışlar yapıştırmışlar. Ne diyor, inovasyon merkezi diyor. Ereğli'ye ne kadar lazım yani. İnanılmaz şeyler görüyorum burada. Bozhane rasathane uzay merkezi kuruyoruz Ereğli'ye. Ayranı yok içmeye, atla gider gezmeye.

Yani inanılmaz şeyler var burada. Mesela vadi diyor, vadinin arsası beli değil. Atatürk Anıtı'nı oradan kaldırıyor havuz yapıyor. Kaldır bakayım göreyim hadi. Bana durmadan süs havuzu yapıyorsun diye sürekli çatanlar, Atatürk Anıtı'nı kaldırıp yerine süs havuzu yapıyorlar. Be mübarekler, düne kadar sahile çalıyorsun, süs havuzu yapıyorsun diye bana çatmıyor muydunuz siz? Alemdar Gemisini oradan kaldıracaklarmış" şeklinde konuştu.

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE SARAYI PROJESİ

Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık yeni terminalin yapımının tamamlanması ile birlikte mevcut terminal alanına belediye sarayı ve kaymakamlık binasını yapacaklarını söyledi. İlçeye büyük bir kent meydanı kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Posbıyık şunları söyledi: "Terminal Temmuz, Ağustos ayında bitiyor. Burayı taşıyoruz. 3 bin metrekarelik yeri ücretsiz olarak Kaymakamlığa veriyoruz, protokoller başladı. Hiç para almıyoruz. İstersem burayı bir iş merkezine verip çok paralar kazandırabilirim belediyeye. Ama Kaymakamlık binası depremde zara görmüştü, Ereğli'ye de yakışmıyor. Onun için Kaymakamlık binasını oraya koyuyoruz. Park tarafına belediye başkanlığı sarayını yapıyoruz. Kdz Ereğli'de kent meydanı yok. Kentler, kent meydanı ile anılır ama maalesef Ereğli'de kent medyanı yok. Onun için bu bölgeye kent merkezi yapıyoruz. Yaklaşık 12 bin metrekare civarında, binaların oturduğu yerlerle birlikte büyük bir kent meydanı hazırladık. Sadece binaların olduğu yerlerin altında yaklaşık 320 araçlık bir otopark var. Ön proje çalışmaları yapılıyor haberi geldi; yan taraftaki yolun altına da giriliyor, oraya da giriyoruz. Tamamıyla beraber, komplesiyle beraber tam bin araçlık 3 katlı yerin altına otopark yapıyoruz. Ereğli'de otopark sonunu kalmayacak."

EREĞLİ'YE YENİ AKM BİNASI

Turizm Bakanlığı ile anlaşma yapıldığını ve Ereğli'ye yeni bir Atatürk Kültür Merkezi yapılacağını belirten Posbıyık, binanın yapım maliyetinin yarısını Ereğli Belediyesi'nin yarısını da maliye bakanlığının karşılayacağını anlattı. Posbıyık konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Atatürk Kültür Merkezi. Bu yeri devletten aldık, tahsisini yaptırdık, projeleri çizildi. Buraya Devlet Tiyatroları gelecek. Sahne ebatları falan ona göre yapılmış vaziyete. 500 kişilik sinema ve konferans salonu var. Ayrıca içerisinde 250 kişilik gösteri alanları var. Bunun için Turizm Bakanlığı ile anlaştık. Bakanlık dedi ki; bizim müsteşarlıktan projenin onayını alırsanız bu binanın yapım ücretinin yüzde 50'sini devlet tarafından, Turizm Bakanlığı tarafından karşılayacağız dediler. Bizde projeyi onların tarif ettiği şekilde yaptık, bu binanın yapım maliyetinin yarısı Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacak."

MİLLETVEKİLİ CANDAN'I ELEŞTİRDİ

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın bazı gazetelere 'AKM'nin yerini ben verdim, terminal için para gönderdim' şeklindeki açıklamalarını eleştiren Posbıyık "Ercan Candan Kemer'e gitmiş doğruysa bazı gazetelerde yazıyor; yeri tahsis ettirmiş. Bilmiyorum bu Atatürk Kültür Merkezi babasından falan mı kaldı? Ne yaptı? Bana tahsis etmiş burayı. Sen necisin ya Ercan Candan? Sen milletvekilisin, milletvekilliğine bak. Sen ne tahsisi yapıyorsun? Ben iller bankasından kredi alıyorum, faizini veriyorum, tekrar ödemesini yapıyorum. 'ben ona kredi verdim, para verdim' diyor. Bir tek lira gelmemiştir bana Ercan Candan'dan bir tek lira. Yalan söylüyor, müfterilik yapıyor. O'nu yalancılıkla suçluyorum" ifadelerini kullandı.

YENİ MEZARLIK VE ŞEHİTLİK PROJESİ

Yeni Belen Mahallesinde 130 bin metrekarelik alanı belediyenin parasıyla istimlak ettiğini söyleyen Posbıyık, Türkiye'nin en iyi mezarlığını yapmak istediğini belirtti. Posbıyık konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Bu mezarlık elektronik olacak. 30 sene sonra gelen bir insan bir akrabasının hangi paftada, hangi parselde yattığını bilgisayar tuşuna koymak suretiyle elini bilecek. Yani buraya, Ereğli'de ki imar planı gibi bir plan yaptık, pafta, ada, parsel; hangi mezar hangi parselde bilinecek. İsteyen, buradan ailesi için mezarlık alabilecek. Ortasında şehitlik var bunun. Şehitlerimiz için tören yapılması için. Bu şehitliği askeriyeden aldık, kendi kafamızdan yapmadık. Onların bir ölçütleri var. Ona göre bu proje açıklanmıştır."

"ÖZGEN'İ GÖNDERDİM, ODABAŞ'I DA GÖNDERECEĞİM"

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a açık destek veren Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'ı da eleştirdi. Posbıyık; "Benim Erdemir'le aram kötü falan diyorlar. Her akşam genel müdürle beraberiz, iki günde bir idari meclisi başkanı ile görüşüyoruz. O bir tane sendikacı var; çakma sendikacı, şube başkanı. O öyle diyor yani yalan konuşuyor. Zaten mesleği o, başka bir işi yok. Bir naneye yaramaz. Şimdi siyasete soyundu. Ona cevabını vereceğim, O'nunla görüşeceğiz. Ereğli'ye kimse kötülük yapamaz. İşçinin yüzde 35 hakkını elinden alan Oğuz Özgen'i gönderdim O'nun yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş'ı da Ereğli'den göndereceğim. Şerefim üzerine yemin ediyorum" dedi.

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda 20'ye yakın yeni projenin yanı sıra son 5 yılda hayata geçirdiği ve yapımı halen devam eden projeleri de anlatan Posbıyık, hazırlanan tüm projelerin gerçekçi ve insan odaklı olduğunu belirtti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kdz Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık Projelerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ahmet Gelir: Halil Bey Helalin var.. Sonuna kadar arkandayız.. Ereğlide CHP ve Posbiyik birlikteliği herzaman kazanır.. 0 0 Yanıtla

Advertisement