Kdz. Ereğli İlçesinde Karantina Uygulaması Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Kdz. Ereğli İlçesinde Karantina Uygulaması Başlatıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, ilçe merkezi ve tüm mahalleler, 2 belde ve 30 köyde karantina uygulanması kararı aldı.

22.06.2016 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, ilçe merkezi ve tüm mahalleler, 2 belde ve 30 köyde karantina uygulanması kararı aldı.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kepez Mahallesi'ndeki bir ahırda şap hastalığı tespit edilmesi üzerine Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu Başkanlığı'nda toplanan İlçe Hayvan Zabıtası Komisyonu, şap hastalığı rastlanan bölgenin 10 kilometre yarıçaplı tüm alanda idari ve fenni tedbir alınması kararı verildi. İlçede tüm hayvan satışları ve ilçeye hayvan ve hayvansal ürünlerin giriş çıkışı da yasaklandı. Komisyonun toplantıda şu kararları aldığı ifade edildi:

"Hastalık sönüşü Veteriner Hekim raporuyla teyit edilene kadar; Ereğli Merkezindeki tüm mahalleler ile Yaraşlıyörük Köyü ve Gülüç Beldesinin Koruma Bölgesi olarak, Kandilli Beldesi, Keşkek, Üçköy, Soğanlıyörük, Pınarcık, Aydınlar, Süleymanbeyler, Güzelyurt, Yazıcılar, Ortacı, Danişmentli, Dedeler, Yunuslu, İmranlar, Çayırlı, Işıklı, Pembeciler, Gebe, Zindancılar, Kurtlar, Abdi, Halaşlı, Ketenciler, Kızılca, Esenler, Çiğdemli, Ruşanlar, Bakırlık ve Emirali Köylerinin ise Gözetim Bölgesi olarak ilan edilmesi ile kordon ve karantina kapsamına alınmasına, kordon ve karantina altına alınan mahalle, köy ve beldelerden hastalık sönüşü yapılana kadar canlı hayvan, hayvansal ürünler, süt, deri, tırnak, boynuz, tüy, yapağı, hayvan gübresi, hayvan yemi, ot ve saman vb çıkışının yasaklanmasına, ilçe merkezi halk pazarlarına her türlü duyarlı türe ait hayvansal ürünün girişinin yasaklanmasına, hastalık mihraklarında kesime gönderilecek hayvanların Resmi Veteriner Hekimin onayına tabi olarak hareketine izin verilmesine, ilçemize kontrolsüz giriş ve çıkışların önlenmesi amacıyla kolluk kuvvetlerinin ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün koordineli olarak çalışmasına karar verildi." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kdz. Ereğli İlçesinde Karantina Uygulaması Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement