Kea Kuşları Sürücülerden Yiyecek Temini İçin Kukaları Kullanıyor - Son Dakika
Dünya

Kea Kuşları Sürücülerden Yiyecek Temini İçin Kukaları Kullanıyor

Yeni Zelanda'da bir gurup kuşun, araçları durdurmak için trafik kukalarını yolun ortasına sürüklediği güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

02.12.2016 11:41  Güncelleme: 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Zelanda'nın Milford Sound bölgesinde yol işçileri, trafik işaretçisi kukaları otoyolun ortasına gelişi güzel bırakanların bir grup Kea kuşu (Yeni Zelanda Papağanı) olduğunu keşfedince şok yaşadı. Bundan daha garibi de işçiler, akıllı kuşların otoyoldaki araçları izleyerek kukaları arabaları durduracak şekilde pozisyona getirdiğini ve sürücülerden yiyecek bir şeyler umduğunu iddia etti.

SÜRÜCÜLERDEN YİYECEK ALMAK İÇİN KUŞLAR YÖNTEM GELİŞTİRMİŞ

Videoda gösterilen yolun günü birlik turistik ziyaretlerin popüler güzergahlarından olan Milford Sound bölgesine gittiği, araç sürücülerinin yol boyunca belirli noktalarda durarak manzara ve hatıra fotoğrafı çektirdiği belirtildi. Milford yol birliği müdürü Kevin Thompson, Newshub'a yaptığı açıklamada Yeni Zelanda papağanlarının sürücülerden yiyecek temin edebilmek için araçları durdurmayı başaran bir yol bulduğunu ifade etti. Thompson: "Keaların, araçları tünelin içinde dinlediklerini ve yol işaretçilerini trafik akışını durdurmak için sürüklediğini düşünüyoruz." sözlerini dile getirdi.

Kea Kuşları Sürücülerden Yiyecek Temini İçin Kukaları Kullanıyor

Son Dakika Dünya Kea Kuşları Sürücülerden Yiyecek Temini İçin Kukaları Kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement